Sladový kachní bujon s masem

Hodnocení 0x 0x
Čas přípravy: 150 minut
Počet porcí: 4

Suroviny

  • 200 g Celer bulvový
  • 150 g Játra kuřecí
  • 150 g Žaludky drůbeží
  • 150 g Kuřecí srdíčka
  • 250 g Kachní prsa
  • 1 kávová lžička Sůl
  • 1 kávová lžička Pepř černý mletý
  • 1 ks Cibule
  • 2 ks Mrkev kořen
  • 3 ks Rajčata
  • 1 ks Bobkový list
  • 1 ks Petržel kořen
  • 1 špetka Kardamom
  • 0.5 l Pivo tmavé 12% 4,0% obj.
  • 4 dl Víno červené
  • 8 dl Voda pitná
  • 1 kg Kachna mražená
  • 0.5 polévková lžíce Sůl
  • 1 polévková lžíce Nové koření celé
  • 1 polévková lžíce Šalvěj čerstvá
  • 1 polévková lžíce Pepř černý celý
  • 3 polévková lžíce Husí sádlo
  • 1 polévková lžíce Kerblík
  • Nutriční hodnoty
    v jedné porci
  • Kalorie 1499 kcal
  • Sacharidy 27 g
  • Tuky 286 g
  • Sodík 606 mg
  • Bílkoviny 68 g
  • Uhlovodany 15 g
  • Cholesterol 243.5 mg
  • Draslík 1079.1 mg
  • Vláknina 13495.8 mg
  • Vitamín A 13495.8 mg
  • Vitamín B6 0.7 mg
  • Vitamín B12 0 mg
  • Vitamín C 70.7 mg
  • Vitamín E 1.5 mg
  • Vápník 0 mg
  • Železo 15.1 mg
  • Další

Postup přípravy receptu

  • 1

    Připravíme bujón z kachny: očištěnou a rozporcovanou kachnu omyjeme a dáme do většího hrnce.

  • 2

    Důkladně omyjeme drůbeží srdíčka, játra, žaludky a přidáme je k masu. Přilijeme 8 dl vody, 4 dl červeného vína, přidáme 1 lžíci celého pepře, 1 lžíci nového koření, 1 bobkový list, sůl a vaříme 100 minut. Když přijde voda k varu, snížíme teplotu a pod pokličkou necháme vývar jen probublávat.

  • 3

    Mezitím očištěnou kořenovou zeleninu (mrkev, celer, petržel) omyjeme a pokrájíme na malé kousky. Omytá rajčata rozkrájíme na osminky. Oloupanou cibuli pokrájíme na kostky. V pánvi na rozpuštěném husím sádle (1.5 lžíce) všechnu zeleninu asi 10 minut podusíme a přidáme do vody k masu.

  • 4

    Šalvějové lístky omyjeme a přibližně 15 minut před dokončením přiložíme do polévky.

  • 5

    Hotový vývar scedíme. Dáme vychladnout a pak necháme do druhého dne v chladničce. Ze studeného vývaru posbíráme omastek (nebo ho znovu přecedíme).

  • 6

    Kachní omytá prsa pokrájíme na hranolky a v pánvi na rozpuštěném husím sádle (1.5 lžíce) podusíme doměkka přibližně 10 minut. Pak je osolíme, opepříme, přilijeme ½ litru kachního bujonu a ½ litru sladového - černého piva. Přidáme špetku kardamomu a přivedeme k varu. Pomalu vaříme 5 minut a podáváme s omytými, otrhanými lístky kerblíku.

Komentáře k receptu