Kachní prsa na bylinkách
- Nutriční hodnoty
v jedné porci - Kalorie 259 kcal
- Sacharidy 10 g
- Tuky 11 g
- Sodík 1565 mg
- Bílkoviny 32 g
- Uhlovodany 10 g
- Cholesterol 115.5 mg
- Draslík 544.5 mg
- Vláknina 3724.5 mg
- Vitamín A 3724.5 mg
- Vitamín B6 0.2 mg
- Vitamín B12 0 mg
- Vitamín C 5.7 mg
- Vitamín E 0.8 mg
- Vápník 0 mg
- Železo 1.7 mg
- Další
Postup přípravy receptu
-
1
Do vlažného oleje nasypeme mletou papriku, posekané bylinky, sůl, pepř, mletý zázvor a špetku chilli koření. Bylinky použijeme různé, ale nesmí chybět pažitka, estragon, šalvěj a tymián. Nejvhodnější jsou aromatické bylinky. Koření s bylinkami v oleji rozmícháme a necháme 20 minut stát na teplém místě, aby se aroma lépe rozpouštělo.
-
2
Kachní prsa nakrájíme na plátky, a olejovou směsí je důkladně potřeme. Necháme odležet aspoň 15 až 20 minut.
-
3
Pánev rozehřejeme a plátky masa v oleji vložíme do pánve. Smažíme pozvolna z obou stran, dokud nebude maso měkké.
-
4
Voňavé kousky masa podáváme s pikantní omáčkou.