Kachní prsa na bylinkách

Hodnocení 0x 0x
Čas přípravy: 70 minut
Počet porcí: 4

Suroviny

  • 600 g Kachní prsa
  • 15 g Sůl
  • 3 g Pepř černý mletý
  • 5 g Paprika mletá sladká
  • 7 g Estragon
  • 5 g Tymián čerstvý
  • 5 g Šalvěj čerstvá
  • 3 g Chilli koření mleté
  • 3 g Zázvor mletý
  • 7 g Pažitka
  • 100 ml Omáčka cikánská
  • 13.75 ml Olej olivový
  • 1 ks Bylinky čerstvé - svazek
  • Nutriční hodnoty
    v jedné porci
  • Kalorie 259 kcal
  • Sacharidy 10 g
  • Tuky 11 g
  • Sodík 1565 mg
  • Bílkoviny 32 g
  • Uhlovodany 10 g
  • Cholesterol 115.5 mg
  • Draslík 544.5 mg
  • Vláknina 3724.5 mg
  • Vitamín A 3724.5 mg
  • Vitamín B6 0.2 mg
  • Vitamín B12 0 mg
  • Vitamín C 5.7 mg
  • Vitamín E 0.8 mg
  • Vápník 0 mg
  • Železo 1.7 mg
  • Další

Postup přípravy receptu

  • 1

    Do vlažného oleje nasypeme mletou papriku, posekané bylinky, sůl, pepř, mletý zázvor a špetku chilli koření. Bylinky použijeme různé, ale nesmí chybět pažitka, estragon, šalvěj a tymián. Nejvhodnější jsou aromatické bylinky. Koření s bylinkami v oleji rozmícháme a necháme 20 minut stát na teplém místě, aby se aroma lépe rozpouštělo.

  • 2

    Kachní prsa nakrájíme na plátky, a olejovou směsí je důkladně potřeme. Necháme odležet aspoň 15 až 20 minut.

  • 3

    Pánev rozehřejeme a plátky masa v oleji vložíme do pánve. Smažíme pozvolna z obou stran, dokud nebude maso měkké.

  • 4

    Voňavé kousky masa podáváme s pikantní omáčkou.

Komentáře k receptu