Kachní prsa s vinnou omáčkou
- Nutriční hodnoty
v jedné porci - Kalorie 648 kcal
- Sacharidy 38 g
- Tuky 25 g
- Sodík 1870 mg
- Bílkoviny 41 g
- Uhlovodany 28 g
- Cholesterol 147.1 mg
- Draslík 609.7 mg
- Vláknina 3105.7 mg
- Vitamín A 3105.7 mg
- Vitamín B6 0.2 mg
- Vitamín B12 0 mg
- Vitamín C 1.7 mg
- Vitamín E 0.1 mg
- Vápník 0 mg
- Železo 955 mg
- Další
Postup přípravy receptu
-
1
Kachní maso nakrájíme na nudličky, osolíme, opepříme a lehce posypeme moukou. Šalotku nakrájíme nadrobno.
-
2
V pánvi rozehřejeme máslo, přisypeme kachní nudličky a orestujeme. Maso vyjmeme, do pánve po masu nasypeme šalotku, osmahneme, zalijeme šumivým vínem a burgundským červeným vínem, okořeníme mletým muškátem, bobkovým listem, pepřem a zprudka vyvaříme na polovinu. Maso vrátíme do omáčky a dusíme ještě několik minut, dokud omáčka lehce nezhoustne. Vyndáme bobkový list.
-
3
Podáváme s dušenou rýží promíchanou se strouhaným sýrem.