Kachní prsa s hráškem a karotkou
- Nutriční hodnoty
v jedné porci - Kalorie 481 kcal
- Sacharidy 34 g
- Tuky 15 g
- Sodík 2043 mg
- Bílkoviny 36 g
- Uhlovodany 31 g
- Cholesterol 124.5 mg
- Draslík 974.3 mg
- Vláknina 11015 mg
- Vitamín A 11015 mg
- Vitamín B6 0.4 mg
- Vitamín B12 0 mg
- Vitamín C 25.5 mg
- Vitamín E 0.3 mg
- Vápník 0 mg
- Železo 9.3 mg
- Další
Postup přípravy receptu
-
1
Kachní prsa lehce naklepeme, ochutíme solí, pepřem a nakrájíme na menší kousky. Karotku nakrájíme na kostičky, cibuli nadrobno.
-
2
V pánvi rozehřejeme máslo, přisypeme cibuli, karotku a hrášek, osmažíme, přidáme kousky masa, orestujeme, necháme vysmahnout, zaprášíme troškou mouky, podlijeme vývarem, přidáme špetku mletého muškátu a dusíme doměkka. Tekutina se z poloviny odpaří a pokrm se zahustí.
-
3
Podáváme s vařeným bramborem.