Kachní prsa se zeleninou

Hodnocení 0x 1x
Čas přípravy: 30 minut
Počet porcí: 4

Suroviny

  • 600 g Kachní prsa
  • 60 ml Olej rostlinný
  • 40 ml Olej sezamový
  • 10 ml Omáčka rybí
  • 1 kávová lžička Cukr třtinový
  • 1 ks Chilli paprička
  • 3 ks Rajčata
  • 1 ks Cibule
  • 0.5 ks Ananas
  • 0.5 ks Okurka salátová
  • 2 stroužek Česnek
  • 2 polévková lžíce Kari pasta
  • 2 polévková lžíce Olej arašídový (podzemnicový)
  • 1 polévková lžíce Citronová šťáva
  • Nutriční hodnoty
    v jedné porci
  • Kalorie 541 kcal
  • Sacharidy 25 g
  • Tuky 36 g
  • Sodík 309 mg
  • Bílkoviny 32 g
  • Uhlovodany 25 g
  • Cholesterol 115.5 mg
  • Draslík 858.4 mg
  • Vláknina 3110.5 mg
  • Vitamín A 3110.5 mg
  • Vitamín B6 0.3 mg
  • Vitamín B12 0 mg
  • Vitamín C 37.5 mg
  • Vitamín E 2.4 mg
  • Vápník 0 mg
  • Železo 0.8 mg
  • Další

Postup přípravy receptu

  • 1

    Na kachních prsou necháme oschnout přes noc kůži. Smícháme 40 ml rostlinného oleje, sezamový olej, rybí omáčku, chilli papričku, kari pastu a prsa ve směsi obalíme. Necháme je marinovat v ledničce asi tři hodiny.

  • 2

    Na zbytku rostlinného oleje smažíme deset minut kachní prsa. Ananas, okurku a cibuli nakrájíme na plátky a rajčata na kostičky. Zeleninu upravíme s nakrájeným masem na talíř. Smícháme ještě citronovou šťávu, dva prolisované stroužky česneku, třtinový cukr a arašídový olej.

  • 3

    Omáčku podáváme k zelenině a masu.

Komentáře k receptu