Kachní prsíčka s mátou
- Nutriční hodnoty
v jedné porci - Kalorie 412 kcal
- Sacharidy 12 g
- Tuky 22 g
- Sodík 740 mg
- Bílkoviny 31 g
- Uhlovodany 12 g
- Cholesterol 135.3 mg
- Draslík 576.8 mg
- Vláknina 3063.3 mg
- Vitamín A 3063.3 mg
- Vitamín B6 0.1 mg
- Vitamín B12 0 mg
- Vitamín C 28.2 mg
- Vitamín E 0.1 mg
- Vápník 0 mg
- Železo 17 mg
- Další
Postup přípravy receptu
-
1
Kachní prsíčka omyjeme, osušíme, osolíme a opepříme.
-
2
Prsíčka smažíme v horkém oleji z obou stran asi 8 minut, potom je zabalíme do alobalu a necháme 7 minut odpočinout.
-
3
Mátu omyjeme, otřepáním osušíme a nadrobno nasekáme. Jednu lžíci máty odložíme stranou. Pomeranč oloupeme a rozdělíme na dílky.
-
4
Připravíme omáčku: Vypečenou šťávu povaříme s červeným vínem. Přidáme slepičí vývar, šťávu z hořkých pomerančů a povaříme.
-
5
Přidáme ledové máslo a našleháme krémovou omáčky.
-
6
Dílky pomeranče a mátu přidáme do omáčky a ochutíme cukrem. Maso nakrájíme napříč na plátky, zalijeme omáčkou a podáváme posypané zbylou mátou.