Divoká kachna s medovou krustou

Hodnocení 0x 0x
Čas přípravy: 105 minut
Počet porcí: 4

Suroviny

  • 70 g Máslo čerstvé
  • 100 g Pomeranče
  • 5 g Sůl
  • 5 g Pepř černý mletý
  • 400 g Zelenina kořenová
  • 75 ml Smetana 12% (konzumní)
  • 80 ml Pomerančová šťáva
  • 1 kávová lžička Majoránka
  • 2 kávová lžička Cukr krupice
  • 4 kávová lžička Maizena - kukuřičný škrob
  • 8 ks Pepř černý celý
  • 1.2 kg Kachna mražená
  • 4 polévková lžíce Med včelí
  • 2 polévková lžíce Ocet vinný
  • Nutriční hodnoty
    v jedné porci
  • Kalorie 1601 kcal
  • Sacharidy 88 g
  • Tuky 125 g
  • Sodík 522 mg
  • Bílkoviny 49 g
  • Uhlovodany 86 g
  • Cholesterol 28.5 mg
  • Draslík 1122.6 mg
  • Vláknina 48624 mg
  • Vitamín A 48624 mg
  • Vitamín B6 0.3 mg
  • Vitamín B12 0 mg
  • Vitamín C 40.3 mg
  • Vitamín E 0.6 mg
  • Vápník 0 mg
  • Železo 66.2 mg
  • Další

Postup přípravy receptu

  • 1

    Divoké kachny omyjeme a vložíme do vařící osolené vody. Kořenovou zeleninu očistíme, omyjeme, nakrájíme na kousky a přidáme se zrnky pepře ke kachnám. Kachny pozvolna vaříme asi 50 minut, pak je necháme ve vývaru zchladnout.

  • 2

    Troubu předehřejeme na 220 °C. Kachny vyjmeme z vývaru a rozpůlíme je. Okořeníme solí, pepřem, majoránkou, dáme na plech vyložený pečicím papírem. V troubě pečeme dozlatova 10-15 minut.

  • 3

    Oheň zmírníme na 180 °C. Rozpustíme část másla, polijeme jím půlky kachny a posypeme lžičkou cukru. Kachnu pečeme dalších 5 minut a mašlovačkou ji potřeme polovinou medu. Znovu pečeme dalších 5 minut dozlatova.

  • 4

    Zbytek cukru a medu necháme zkaramelizovat ve zbývajícím másle. Přilijeme vinný ocet, pomerančovou šťávu, necháme přejít varem. Škrob rozmícháme ve smetaně a omáčku zahustíme. Ochutíme a vmícháme dílky pomeranče. Kachnu podáváme s omáčkou.

Komentáře k receptu