Pomerančová omáčka s pečenou kachnou
- Nutriční hodnoty
v jedné porci - Kalorie 1577 kcal
- Sacharidy 26 g
- Tuky 130 g
- Sodík 1065 mg
- Bílkoviny 46 g
- Uhlovodany 25 g
- Cholesterol 12 mg
- Draslík 251.4 mg
- Vláknina 11325 mg
- Vitamín A 11325 mg
- Vitamín B6 0.1 mg
- Vitamín B12 0 mg
- Vitamín C 59.1 mg
- Vitamín E 0.2 mg
- Vápník 0 mg
- Železo 16.9 mg
- Další
Postup přípravy receptu
-
1
Troubu předehřejeme na 180 °C. Kachnu naporcujeme osolíme a opepříme. Jednotlivé porce osmažíme na másle, vložíme je do trouby a pečeme 30 minut.
-
2
Přidáme polovinu vývaru, 250 ml vroucí vody, lístky tymiánu, cibuli a zeleninovou směs a pečeme dalších 30 minut.
-
3
Omyjeme a osušíme pomeranče, z jednoho oloupeme kůru. Dva pomeranče vymačkáme, třetí oloupeme a rozebereme na dílky. Pomerančovou kůru povaříme ve šťávě doměkka. Pomerančovou šťávu a zbývající vývar přilijeme ke kachně a pečeme dalších 40-50 minut. Kachnu uchováme v teple. Omáčku protlačíme sítem, krátce povaříme a zahustíme podle chuti instantní jíškou. Dochutíme solí a pepřem. Přidáme pomerančovou kůru, dílky pomeranče a pomerančový likér, vložíme kachnu a prohřejeme.