Pomerančová omáčka s pečenou kachnou

Hodnocení 0x 0x
Čas přípravy: 120 minut
Počet porcí: 6

Suroviny

  • 150 g Cibule
  • 60 g Máslo čerstvé
  • 10 g Sůl
  • 5 g Pepř černý mletý
  • 15 g Jíška instantní
  • 400 g Zeleninová směs pod svíčkovou - mražená
  • 15 g Tymián čerstvý
  • 800 ml Vývar drůbeží
  • 3 ks Pomeranče
  • 2 kg Kachna mražená
  • 2 cl Likér pomerančový
  • Nutriční hodnoty
    v jedné porci
  • Kalorie 1577 kcal
  • Sacharidy 26 g
  • Tuky 130 g
  • Sodík 1065 mg
  • Bílkoviny 46 g
  • Uhlovodany 25 g
  • Cholesterol 12 mg
  • Draslík 251.4 mg
  • Vláknina 11325 mg
  • Vitamín A 11325 mg
  • Vitamín B6 0.1 mg
  • Vitamín B12 0 mg
  • Vitamín C 59.1 mg
  • Vitamín E 0.2 mg
  • Vápník 0 mg
  • Železo 16.9 mg
  • Další

Postup přípravy receptu

  • 1

    Troubu předehřejeme na 180 °C. Kachnu naporcujeme osolíme a opepříme. Jednotlivé porce osmažíme na másle, vložíme je do trouby a pečeme 30 minut.

  • 2

    Přidáme polovinu vývaru, 250 ml vroucí vody, lístky tymiánu, cibuli a zeleninovou směs a pečeme dalších 30 minut.

  • 3

    Omyjeme a osušíme pomeranče, z jednoho oloupeme kůru. Dva pomeranče vymačkáme, třetí oloupeme a rozebereme na dílky. Pomerančovou kůru povaříme ve šťávě doměkka. Pomerančovou šťávu a zbývající vývar přilijeme ke kachně a pečeme dalších 40-50 minut. Kachnu uchováme v teple. Omáčku protlačíme sítem, krátce povaříme a zahustíme podle chuti instantní jíškou. Dochutíme solí a pepřem. Přidáme pomerančovou kůru, dílky pomeranče a pomerančový likér, vložíme kachnu a prohřejeme.

Komentáře k receptu