Kachní prsa na zeleninové rýži

Hodnocení 0x 1x
Čas přípravy: 55 minut
Počet porcí: 4

Suroviny

  • 100 g Hrášek
  • 200 g Rýže loupaná
  • 600 g Kachní prsa
  • 100 g Sójové výhonky
  • 50 g Kukuřice
  • 50 ml Omáčka sójová
  • 50 ml Olej rostlinný
  • 1 kávová lžička Sůl
  • 2 ks Mrkev kořen
  • 2 ks Pórek
  • 1 ks Chilli paprička
  • 1 špetka Pepř černý mletý
  • 2 stroužek Česnek
  • 1 l Voda pitná
  • 1 polévková lžíce Olej olivový
  • Nutriční hodnoty
    v jedné porci
  • Kalorie 733 kcal
  • Sacharidy 85 g
  • Tuky 197 g
  • Sodík 333 mg
  • Bílkoviny 43 g
  • Uhlovodany 79 g
  • Cholesterol 115.5 mg
  • Draslík 956.6 mg
  • Vláknina 16934.8 mg
  • Vitamín A 16934.8 mg
  • Vitamín B6 0.6 mg
  • Vitamín B12 0 mg
  • Vitamín C 39.2 mg
  • Vitamín E 2.8 mg
  • Vápník 0 mg
  • Železo 6.8 mg
  • Další

Postup přípravy receptu

  • 1

    Propláchnutou rýži uvaříme v osolené vodě doměkka, slijeme a necháme vychladnout.

  • 2

    Očištěný pórek nakrájíme na kolečka, chilli papričku nasekáme a mrkev nakrájíme na nudličky. Sójové výhonky propláchneme a necháme okapat.

  • 3

    Na pánvi na rozehřátém oleji zprudka opečeme zeleninu a zalijeme ji sójovou omáčkou. Přidáme uvařenou rýži, hrášek, kukuřičky, promícháme, opečeme a vmícháme výhonky.

  • 4

    Omytá kachní prsa osušíme, osolíme a opepříme. V pánvi na rozehřátém oleji maso opékáme po obou stranách, stranu s kůží asi 8 minut, druhou stranu 6 minut.

  • 5

    Opečené maso nakrájíme na plátky a upravíme na talíře se zeleninovou rýží.

Komentáře k receptu