Kachní prsa na zeleninové rýži
Suroviny
- 100 g Hrášek
- 200 g Rýže loupaná
- 600 g Kachní prsa
- 100 g Sójové výhonky
- 50 g Kukuřice
- 50 ml Omáčka sójová
- 50 ml Olej rostlinný
- 1 kávová lžička Sůl
- 2 ks Mrkev kořen
- 2 ks Pórek
- 1 ks Chilli paprička
- 1 špetka Pepř černý mletý
- 2 stroužek Česnek
- 1 l Voda pitná
- 1 polévková lžíce Olej olivový
- Nutriční hodnoty
v jedné porci - Kalorie 733 kcal
- Sacharidy 85 g
- Tuky 197 g
- Sodík 333 mg
- Bílkoviny 43 g
- Uhlovodany 79 g
- Cholesterol 115.5 mg
- Draslík 956.6 mg
- Vláknina 16934.8 mg
- Vitamín A 16934.8 mg
- Vitamín B6 0.6 mg
- Vitamín B12 0 mg
- Vitamín C 39.2 mg
- Vitamín E 2.8 mg
- Vápník 0 mg
- Železo 6.8 mg
- Další
Postup přípravy receptu
-
1
Propláchnutou rýži uvaříme v osolené vodě doměkka, slijeme a necháme vychladnout.
-
2
Očištěný pórek nakrájíme na kolečka, chilli papričku nasekáme a mrkev nakrájíme na nudličky. Sójové výhonky propláchneme a necháme okapat.
-
3
Na pánvi na rozehřátém oleji zprudka opečeme zeleninu a zalijeme ji sójovou omáčkou. Přidáme uvařenou rýži, hrášek, kukuřičky, promícháme, opečeme a vmícháme výhonky.
-
4
Omytá kachní prsa osušíme, osolíme a opepříme. V pánvi na rozehřátém oleji maso opékáme po obou stranách, stranu s kůží asi 8 minut, druhou stranu 6 minut.
-
5
Opečené maso nakrájíme na plátky a upravíme na talíře se zeleninovou rýží.