Kachní stehna v pomerančovo-mrkvové omáčce
Suroviny
- 15 g Máslo čerstvé
- 500 ml Víno bílé
- 1 kávová lžička Sůl
- 1 kávová lžička Cukr krupice
- 1 kávová lžička Mouka pšeničná hladká T 650
- 1 ks Cibule
- 4 ks Kachní stehna
- 1 ks Pomeranče
- 1 ks Chilli paprička sušená
- 2 ks Mrkev kořen
- 4 špetka Pepř černý mletý
- 4 stroužek Česnek
- 1 polévková lžíce Ocet kvasný lihový
- Nutriční hodnoty
v jedné porci - Kalorie 670 kcal
- Sacharidy 26 g
- Tuky 199 g
- Sodík 429 mg
- Bílkoviny 56 g
- Uhlovodany 20 g
- Cholesterol 232.5 mg
- Draslík 379.9 mg
- Vláknina 12454.8 mg
- Vitamín A 12454.8 mg
- Vitamín B6 0.2 mg
- Vitamín B12 0 mg
- Vitamín C 32.4 mg
- Vitamín E 0.3 mg
- Vápník 0 mg
- Železo 6.2 mg
- Další
Postup přípravy receptu
-
1
Omytý a osušený pomeranč nakrájíme na plátky, oškrabanou mrkev na tenčí kolečka. Oloupaný česnek a cibuli nasekáme najemno.
-
2
Omytá kachní stehna posypeme solí a pepřem a osmahneme na rozehřátém másle. Poté k nim nasypeme mrkev s cibulí a česnekem a krátce opečeme. Když cibule zezlátne, zaprášíme pokrm moukou a přidáme k němu plátky pomeranče a chilli papričku.
-
3
Pečeme v troubě předehřáté na 225 °C asi 25 minut, přilijeme víno a pečeme ještě 15 minut. Upečené maso vyjmeme.
-
4
Omáčku dále vaříme, dokud se polovina neodpaří, poté ji ochutíme octem, cukrem, solí a pepřem.
-
5
Omáčku a kachní stehna podáváme dohromady.