Terina z kachny s marinovaným sušeným ovocem

Hodnocení 0x 1x
Čas přípravy: 310 minut
Počet porcí: 4

Suroviny

  • 100 g Švestky
  • 100 g Žampiony čerstvé
  • 125 g Meruňky
  • 750 g Vepřová plec
  • 125 g Strouhanka
  • 125 g Jablka
  • 2 kávová lžička Sůl
  • 1 kávová lžička Pepř černý mletý
  • 1 ks Játra kachní
  • 1 ks Kachna mražená
  • 2 ks Česnek
  • 2 dl Ocet Sherry
  • 2 polévková lžíce Máslo čerstvé
  • 4 polévková lžíce Likér pomerančový
  • 0.75 polévková lžíce Sůl
  • Nutriční hodnoty
    v jedné porci
  • Kalorie 2647 kcal
  • Sacharidy 47 g
  • Tuky 226 g
  • Sodík 1185 mg
  • Bílkoviny 108 g
  • Uhlovodany 46 g
  • Cholesterol 402.6 mg
  • Draslík 938.3 mg
  • Vláknina 5375 mg
  • Vitamín A 5375 mg
  • Vitamín B6 1.2 mg
  • Vitamín B12 0 mg
  • Vitamín C 11.8 mg
  • Vitamín E 0.5 mg
  • Vápník 0 mg
  • Železo 42.8 mg
  • Další

Postup přípravy receptu

  • 1

    Sušené meruňky, sušené švestky a sušená jablka omyjeme a dáme marinovat přes noc do sherry octa.

  • 2

    Očištěnou a omytou kachnu vcelku vykostíme, osolíme z každé strany, na vykostěnou vnitřní stranu rozložíme marinované ovoce. Omyté libové vepřové maso jemně pomeleme, dáme do mísy, přidáme sůl, pepř, rozetřený česnek, strouhanku a pomerančový likér. Vše dobře promícháme, necháme chvíli uležet.

  • 3

    0čistěné a omyté žampiony pokrájíme na plátky, podusíme je na rozehřátém másle.

  • 4

    Polovinu mleté směsi rozložíme na marinované ovoce, na něj dáme podušené žampiony, pokrájená kachní játra, zakryjeme druhou polovinou mletého masa. Tuto vrstvu překryjeme kachní kůží, aby kachna dostala původní tvar, pak opatrně plněnou kachnu přeneseme do formy na terinu, nádobu uzavřeme, vložíme do hrnce s vařící vodou a dáme do předem vyhřáté trouby. Pečeme při 150 °C 3,5 až 4 hodiny.

  • 5

    Upečenou kachní terinu necháme vychladnout a dáme ji do chladničky odležet do druhého dne.

  • 6

    Kachnu servírujeme pokrájenou na plátky s kopečkem brusinkového džemu.

  • 7

Komentáře k receptu