Kachna s dresinkem a mangovým salátem
- Nutriční hodnoty
v jedné porci - Kalorie 326 kcal
- Sacharidy 22 g
- Tuky 28 g
- Sodík 64610 mg
- Bílkoviny 5 g
- Uhlovodany 22 g
- Cholesterol 0.2 mg
- Draslík 441.8 mg
- Vláknina 11225 mg
- Vitamín A 11225 mg
- Vitamín B6 0.2 mg
- Vitamín B12 0 mg
- Vitamín C 39.8 mg
- Vitamín E 0.9 mg
- Vápník 0 mg
- Železo 1.7 mg
- Další
Postup přípravy receptu
-
1
Z pečené kachny odkrojíme prsa, která nakrájíme na tenké plátky, stehna rozkrojíme napůl a maso pokapeme šťávou, která vznikla v pekáči pečením kachny.
-
2
Mango nakrájíme na plátky a pokapeme šťávou z 1 citronu a také šťávou, která uvolnila při krájením manga. Necháme stát a uležet asi 10 minut, potom scedíme a scezenou šťávu ponecháme stranou.
-
3
V předehřáté troubě na 180°C lehce opečeme ořechy.
-
4
Na dresing si připravíme 2 lžíce odložené šťávy z manga, olej, pažitku, sůl a pepř. Vše společně nalijeme do uzavíratelné sklenice a velmi dobře protřepeme tak, aby se nám vše spojilo dohromady.
-
5
Do salátové misky vložíme listy salátu, na ně naaranžujeme maso a připravené mango, vše pokapeme dresinkem a dozdobíme opečenými kousky ořechů a chřestem.