Kachna s dresinkem a mangovým salátem

Hodnocení 0x 0x
Čas přípravy: 30 minut
Počet porcí: 6

Suroviny

  • 125 ml Ořechy vlašské
  • 40 ml Pažitka
  • 80 ml Olej olivový extra panenský
  • 1 ks Citrony
  • 1 ks Kachní maso pečené
  • 2 ks Mango
  • 1 ks Sůl
  • 1 ks Pepř černý mletý
  • 1 ks Salát kadeřavý
  • 8 ks Chřest zelený
  • Nutriční hodnoty
    v jedné porci
  • Kalorie 326 kcal
  • Sacharidy 22 g
  • Tuky 28 g
  • Sodík 64610 mg
  • Bílkoviny 5 g
  • Uhlovodany 22 g
  • Cholesterol 0.2 mg
  • Draslík 441.8 mg
  • Vláknina 11225 mg
  • Vitamín A 11225 mg
  • Vitamín B6 0.2 mg
  • Vitamín B12 0 mg
  • Vitamín C 39.8 mg
  • Vitamín E 0.9 mg
  • Vápník 0 mg
  • Železo 1.7 mg
  • Další

Postup přípravy receptu

  • 1

    Z pečené kachny odkrojíme prsa, která nakrájíme na tenké plátky, stehna rozkrojíme napůl a maso pokapeme šťávou, která vznikla v pekáči pečením kachny.

  • 2

    Mango nakrájíme na plátky a pokapeme šťávou z 1 citronu a také šťávou, která uvolnila při krájením manga. Necháme stát a uležet asi 10 minut, potom scedíme a scezenou šťávu ponecháme stranou.

  • 3

    V předehřáté troubě na 180°C lehce opečeme ořechy.

  • 4

    Na dresing si připravíme 2 lžíce odložené šťávy z manga, olej, pažitku, sůl a pepř. Vše společně nalijeme do uzavíratelné sklenice a velmi dobře protřepeme tak, aby se nám vše spojilo dohromady.

  • 5

    Do salátové misky vložíme listy salátu, na ně naaranžujeme maso a připravené mango, vše pokapeme dresinkem a dozdobíme opečenými kousky ořechů a chřestem.

Komentáře k receptu