Kachna s mangem
- Nutriční hodnoty
v jedné porci - Kalorie 348 kcal
- Sacharidy 31 g
- Tuky 10 g
- Sodík 357 mg
- Bílkoviny 18 g
- Uhlovodany 31 g
- Cholesterol 57.8 mg
- Draslík 538.3 mg
- Vláknina 6948 mg
- Vitamín A 6948 mg
- Vitamín B6 0.4 mg
- Vitamín B12 0 mg
- Vitamín C 40.4 mg
- Vitamín E 2.4 mg
- Vápník 0 mg
- Železo 2.1 mg
- Další
Postup přípravy receptu
-
1
Oloupané mango odřízneme od pecky a dužninu nakrájíme na proužky. Polovinu manga rozmixujeme s kuřecím vývarem.
-
2
Z masa odstraníme kůži, potřeme prolisovaným česnekem a nastrouhaným zázvorem. Rostlinný olej rozehřejeme ve woku, přidáme maso a za častého obracení opékáme do zlatova. Maso přeneseme na mísu a olej ve woku ponecháme. Maso vložíme na rošt nad pekáč a upečeme v předehřáté troubě na 220°C. Pečeme zhruba 20 minut.
-
3
Kuřecí vývar s mangem vložíme do hrnce, vmícháme vinný ocet a sójovou omáčku. Přivedeme k varu, svaříme na polovinu množství.
-
4
Ve woku rozehřejeme olej, přidáme pórek nakrájený na kolečka, zbývající kousky manga a za stálého obracení opékáme přibližně minutu. Mango s pórkem přeneseme děrovanou naběračkou na servírovací mísu a udržujeme teplé.
-
5
Upečená kachní prsa nakrájíme na plátky, rozložíme na mísu s mangem a pórkem, přelijeme omáčkou, ozdobíme snítkami petrželky a servírujeme.