Kachna se zázvorem a limetou
Suroviny
- 250 g Salát ledový
- 125 ml Voda pitná
- 2 kávová lžička Omáčka rybí
- 2 kávová lžička Omáčka sojová světlá
- 1 kávová lžička Cukr krupice
- 2 kávová lžička Olej sezamový
- 3 ks Kachní prsa
- 1 ks Pomeranče
- 3 ks Cibulka jarní
- 1 špetka Sůl
- 1 stroužek Česnek
- 2 polévková lžíce Limetková šťáva
- 1 polévková lžíce Zázvor celý
- Nutriční hodnoty
v jedné porci - Kalorie 201 kcal
- Sacharidy 12 g
- Tuky 7 g
- Sodík 377 mg
- Bílkoviny 24 g
- Uhlovodany 12 g
- Cholesterol 86.6 mg
- Draslík 575.1 mg
- Vláknina 4915.5 mg
- Vitamín A 4915.5 mg
- Vitamín B6 0.1 mg
- Vitamín B12 0 mg
- Vitamín C 41.9 mg
- Vitamín E 0.4 mg
- Vápník 0 mg
- Železo 0.8 mg
- Další
Postup přípravy receptu
-
1
Zázvor nastrouháme, česnek prolisujeme, jarní cibulky drobně nakrájíme, z pomeranče nastrouháme kůru a vylisujeme šťávu.
-
2
Maso omyjeme, osušíme, rozpůlíme, kůži propícháme vidličkou a osolíme. Rozložíme kůží dolů na rošt, postavený do pekáče.
-
3
Maso pečeme 10 minut v předehřáté troubě, obrátíme a pečeme dalších 15 minut tak, aby bylo propečené, uprostřed růžové, s křupavou kůží navrchu. Maso vyjmeme z trouby, necháme mírně vychladnout a nakrájíme na plátky, poté ho přelijeme trochou zálivky.
-
4
Vodu promícháme se sezamovým olejem, limetovou šťávou, pomerančovou šťávou i kůrou, rybí omáčkou, zázvorem, česnekem, sójovou omáčkou, cukrem a jarními cibulkami.
-
5
Servírovací mísu upravíme salátovými listy, na ně rozložíme plátky masa, maso přelijeme zbývající zálivkou a ihned servírujeme.