Salát s pečeným kachním masem
Suroviny
- 200 g Kaštany vodní
- 130 g Sójové výhonky
- 1 kávová lžička Cukr třtinový
- 4 ks Cibulka jarní
- 2 ks Šalotka
- 2 ks Salát hlávkový
- 1 ks Celer řapíkatý
- 0.333333 ks Okurka salátová
- 2 ks Chilli paprička
- 4 ks Kachní prsa pečená
- 0.5 ks Pomeranče
- 2 stroužek Česnek
- 3 polévková lžíce Omáčka rybí
- 1.5 polévková lžíce Limetková šťáva
- Nutriční hodnoty
v jedné porci - Kalorie 583 kcal
- Sacharidy 35 g
- Tuky 34 g
- Sodík 408 mg
- Bílkoviny 41 g
- Uhlovodany 32 g
- Cholesterol 195 mg
- Draslík 927.2 mg
- Vláknina 7662.2 mg
- Vitamín A 7662.2 mg
- Vitamín B6 0.5 mg
- Vitamín B12 0 mg
- Vitamín C 41.1 mg
- Vitamín E 0.2 mg
- Vápník 0 mg
- Železo 6.4 mg
- Další
Postup přípravy receptu
-
1
Salátové listy rozebereme, natrháme na kousky do velké mísy. Přidáme na kolečka nakrájenou šalotku, cibulky s celerem rozkrájené na kostičky, okurky pokrájené na nudličky, sójové výhonky, kolečka nakládaných vodních kaštanů. Vše promícháme, rozložíme na plochou mísu. Na zeleninu rozložíme plátky kachního masa.
-
2
Rybí omáčku rozehřejeme v rendlíku, přidáme limetkovou šťávu, prolisovaný česnek, drobně nakrájené a semen zbavené chilli papričky a cukr. Dle potřeby přidáme limetkovou šťávu nebo rybí omáčku.
-
3
Touto teplou zálivkou přelijeme kachní maso, ozdobíme pomerančem rozkrájeným na kolečka a ihned servírujeme.