Červené kari s pečenou kachnou a plody liči

Hodnocení 0x 1x
Čas přípravy: 35 minut
Počet porcí: 4

Suroviny

  • 230 g Liči
  • 110 g Rajčata Cherry
  • 450 ml Mléko kokosové
  • 60 ml Kokosová smetana
  • 0.5 ks Kachní prsa pečená
  • 1 ks Chilli paprička
  • 1 ks Thajská bazalka
  • 7 ks Kafirové listy
  • 1 polévková lžíce Cukr palmový
  • 2 polévková lžíce Omáčka rybí
  • Nutriční hodnoty
    v jedné porci
  • Kalorie 428 kcal
  • Sacharidy 17 g
  • Tuky 38 g
  • Sodík 291 mg
  • Bílkoviny 10 g
  • Uhlovodany 17 g
  • Cholesterol 24.8 mg
  • Draslík 443.8 mg
  • Vláknina 2130 mg
  • Vitamín A 2130 mg
  • Vitamín B6 0.2 mg
  • Vitamín B12 0 mg
  • Vitamín C 53.5 mg
  • Vitamín E 0.1 mg
  • Vápník 0 mg
  • Železo 4.4 mg
  • Další

Postup přípravy receptu

  • 1

    Do pánve wok nalijeme kokosovou smetanu a na středně silném ohni ji zvolna vaříme asi 5 minut. Pak přidáme červenou kari pastu (asi 2 polévkové lžíce). Vše dobře promícháme, aby se směs dobře spojila.

  • 2

    Do omáčky přidáme upečenou a vykostěnou kachnu nakrájenou na kostky a za stálého míchání vaříme dalších 5 minut.

  • 3

    Přilijeme kokosové mléko a rybí omáčku, přisypeme palmový cukr a na středně silném ohni dále pomalu vaříme ještě 5 minut.

  • 4

    Do omáčky vmícháme cherry rajčata a nakládané plody liči, vaříme ještě asi 2 minuty. Přidáme kafirové listy, podle potřeby dochutíme.

  • 5

    Podáváme v miskách ozdobené lístky bazalky a kolečky červené chilli papriky.

Komentáře k receptu