Široké nudle s kachními prsíčky
Suroviny
- 500 g Nudle široké
- 150 ml Smetana 12% (konzumní)
- 250 ml Mléko kokosové
- 2 kávová lžička Sůl
- 1 ks Mrkev kořen
- 2 ks Feferony
- 1 ks Kachní prsa
- 1 špetka Pepř černý mletý
- 1 špetka Citronová kůra
- 2 l Voda pitná
- 1 polévková lžíce Citronová šťáva
- 0.17 polévková lžíce Olej rostlinný
- Nutriční hodnoty
v jedné porci - Kalorie 688 kcal
- Sacharidy 104 g
- Tuky 106 g
- Sodík 438 mg
- Bílkoviny 20 g
- Uhlovodany 100 g
- Cholesterol 43.9 mg
- Draslík 264.1 mg
- Vláknina 2594.5 mg
- Vitamín A 2594.5 mg
- Vitamín B6 0.1 mg
- Vitamín B12 0 mg
- Vitamín C 11.9 mg
- Vitamín E 0.1 mg
- Vápník 0 mg
- Železo 40.2 mg
- Další
Postup přípravy receptu
-
1
Kachní prsa omyjeme, osušíme a nakrájíme na nudličky. Očištěné feferonky nakrájíme na kolečka, oloupanou mrkev škrabkou nakrájíme na hoblinky.
-
2
Nudle vaříme v osolené vodě asi 7 minut, scedíme je a necháme okapat.
-
3
Připravené kachní maso opékáme na rozehřátém oleji asi 5 minut, osolíme a opepříme. Vyjmeme a necháme chvíli na papírové utěrce.
-
4
Ve výpeku podusíme mrkvové hoblinky, přilijeme smetanu, mléko a přidáme polovinu feferonek. Osolíme, opepříme, ochutíme citronovou kůrou a chvíli povaříme. Přidáme citronovou šťávu, vložíme maso a promícháme s nudlemi. Pokrm ozdobíme zbylou feferonkou.