Kachna s višněmi
- Nutriční hodnoty
v jedné porci - Kalorie 855 kcal
- Sacharidy 4 g
- Tuky 75 g
- Sodík 101 mg
- Bílkoviny 27 g
- Uhlovodany 4 g
- Cholesterol 2.8 mg
- Draslík 67.2 mg
- Vláknina 1079.9 mg
- Vitamín A 1079.9 mg
- Vitamín B6 0 mg
- Vitamín B12 0 mg
- Vitamín C 3.3 mg
- Vitamín E 0 mg
- Vápník 0 mg
- Železo 3.4 mg
- Další
Postup přípravy receptu
-
1
Kachnu necháme rozmrazit, poté ji očistíme, omyjeme, osolíme, opepříme a uvnitř posypeme sušenou mateřídouškou. Slaninu nakrájíme na kostičky, rozškvaříme ji na pánvičce a kachnu na ní opečeme. Podlijeme trochou vody a za občasného přelévání vypečenou šťávou dopečeme v troubě.
-
2
Nakonec ke kachně přidáme omyté višně a už jen krátce prohřejeme.