Kachna s višněmi

Hodnocení 0x 1x
Čas přípravy: 110 minut
Počet porcí: 12

Suroviny

  • 50 g Anglická slanina
  • 2500 g Kachna mražená
  • 300 ml Voda pitná
  • 1 kávová lžička Sůl
  • 1 kávová lžička Mateřídouška
  • 1 špetka Pepř černý mletý
  • 1 hrnek Višně
  • Nutriční hodnoty
    v jedné porci
  • Kalorie 855 kcal
  • Sacharidy 4 g
  • Tuky 75 g
  • Sodík 101 mg
  • Bílkoviny 27 g
  • Uhlovodany 4 g
  • Cholesterol 2.8 mg
  • Draslík 67.2 mg
  • Vláknina 1079.9 mg
  • Vitamín A 1079.9 mg
  • Vitamín B6 0 mg
  • Vitamín B12 0 mg
  • Vitamín C 3.3 mg
  • Vitamín E 0 mg
  • Vápník 0 mg
  • Železo 3.4 mg
  • Další

Postup přípravy receptu

  • 1

    Kachnu necháme rozmrazit, poté ji očistíme, omyjeme, osolíme, opepříme a uvnitř posypeme sušenou mateřídouškou. Slaninu nakrájíme na kostičky, rozškvaříme ji na pánvičce a kachnu na ní opečeme. Podlijeme trochou vody a za občasného přelévání vypečenou šťávou dopečeme v troubě.

  • 2

    Nakonec ke kachně přidáme omyté višně a už jen krátce prohřejeme.

Komentáře k receptu