Husí játra s rajčaty
- Nutriční hodnoty
v jedné porci - Kalorie 478 kcal
- Sacharidy 18 g
- Tuky 28 g
- Sodík 522 mg
- Bílkoviny 29 g
- Uhlovodany 18 g
- Cholesterol 804.5 mg
- Draslík 653 mg
- Vláknina 2955.5 mg
- Vitamín A 2955.5 mg
- Vitamín B6 1.3 mg
- Vitamín B12 0 mg
- Vitamín C 16.8 mg
- Vitamín E 0.3 mg
- Vápník 0 mg
- Železo 60.1 mg
- Další
Postup přípravy receptu
-
1
Očištěná játra nakrájíme na plátky a ponoříme je na sítku do vařící vody.
-
2
Oloupanou cibuli jemně nakrájíme, osmahneme na másle a mírně zalijeme vodou. Na vzniklou šťávu dáme slaninu nakrájenou na plátky, oblanšírovaná husí játra a oloupaná rajčata, nakrájená na čtvrtky. Osolíme, opepříme a dusíme pod pokličkou, až se odděluje tuk. Zaprášíme moukou, zalijeme trochou vývaru a zavaříme. Nakonec přilijeme víno a šťávu dodusíme doměkka.
-
3
Ihned podáváme.