Jehněčí hřbet s husími játry
- Nutriční hodnoty
v jedné porci - Kalorie 653 kcal
- Sacharidy 28 g
- Tuky 41 g
- Sodík 1223 mg
- Bílkoviny 38 g
- Uhlovodany 26 g
- Cholesterol 371.5 mg
- Draslík 557.5 mg
- Vláknina 2596.3 mg
- Vitamín A 2596.3 mg
- Vitamín B6 0.6 mg
- Vitamín B12 0 mg
- Vitamín C 2.7 mg
- Vitamín E 0 mg
- Vápník 0 mg
- Železo 23.7 mg
- Další
Postup přípravy receptu
-
1
Jehněčí hřbet vykostíme, žampiony nakrájíme na plátky, husí játra na nudličky a lehce je obalíme v mouce.
-
2
Do máslem vymazaného pekáčku vložíme maso, posypeme solí, pepřem, povrch masa pomažeme máslem, podlijeme vínem a dáme péct. Pečeme hodinu a půl. V průběhu pečení maso podléváme vývarem a potíráme tukem z pekáčku. Půl hodiny před koncem pečení necháme tekutinu v pekáčku vysmahnout na tuk, přisypeme játra, žampiony, krátce orestujeme v tuku, opět podlijeme vývarem a dopečeme.
-
3
Jako příloha je vhodná dušená rýže.