Husí játra s rajčaty

Hodnocení 0x 1x
Čas přípravy: 45 minut
Počet porcí: 4

Suroviny

  • 600 g Játra husí
  • 50 g Máslo čerstvé
  • 200 g Rajčata
  • 100 g Slanina vepřová
  • 1 kávová lžička Mouka pšeničná hladká T 650
  • 0.5 kávová lžička Sůl
  • 2 ks Cibule
  • 1 špetka Pepř černý mletý
  • 2 dl Víno červené
  • Nutriční hodnoty
    v jedné porci
  • Kalorie 478 kcal
  • Sacharidy 18 g
  • Tuky 28 g
  • Sodík 522 mg
  • Bílkoviny 29 g
  • Uhlovodany 18 g
  • Cholesterol 804.5 mg
  • Draslík 653 mg
  • Vláknina 2955.5 mg
  • Vitamín A 2955.5 mg
  • Vitamín B6 1.3 mg
  • Vitamín B12 0 mg
  • Vitamín C 16.8 mg
  • Vitamín E 0.3 mg
  • Vápník 0 mg
  • Železo 60.1 mg
  • Další

Postup přípravy receptu

  • 1

    Očištěná játra nakrájíme na plátky a ponoříme je na sítku do vařící vody.

  • 2

    Oloupanou cibuli jemně nakrájíme, osmahneme na másle a mírně zalijeme vodou. Na vzniklou šťávu dáme slaninu nakrájenou na plátky, oblanšírovaná husí játra a oloupaná rajčata, nakrájená na čtvrtky. Osolíme, opepříme a dusíme pod pokličkou, až se odděluje tuk. Zaprášíme moukou, zalijeme trochou vývaru a zavaříme. Nakonec přilijeme víno a šťávu dodusíme doměkka.

  • 3

    Ihned podáváme.

Komentáře k receptu