Pečená husa bez nádivky
- Nutriční hodnoty
v jedné porci - Kalorie 2166 kcal
- Sacharidy 0 g
- Tuky 196 g
- Sodík 687 mg
- Bílkoviny 93 g
- Uhlovodany 0 g
- Cholesterol 466.7 mg
- Draslík 1801.3 mg
- Vláknina 201.3 mg
- Vitamín A 201.3 mg
- Vitamín B6 2.3 mg
- Vitamín B12 0 mg
- Vitamín C 24.5 mg
- Vitamín E 0 mg
- Vápník 0 mg
- Železo 14.6 mg
- Další
Postup přípravy receptu
-
1
Očištěnou husu opláchneme, osolíme a opepříme. Dáme ji do pekáče hrudí nahoru a v předehřáté troubě pečeme 180 minut. Občas propíchneme na stehnech a křídlech, aby vytekl tuk. Po 45 minutách slijeme vypečenou šťávu, povaříme ji v kastrůlku a jak začne tmavnout přidáme trochu vody. Husu pravidelně v troubě obracíme a podléváme výpekem. Asi 10 minut před dokončením husu naposledy obrátíme a polijeme studenou slanou vodou. Pečeme ji na maximum, aby byla vypečená kůrka.
-
2
Naporcujeme husu, přendáme na servírovací tác a udržujeme teplou. Šťávu z pekáče zředíme se 2 hrnky studené vody a odstraníme tuk. Rozmícháme ve 2 lžících vody mouku a vypečenou šťávu zahustíme. Osolíme, opepříme a podáváme k huse.