Telecí brzlík s madeirskou omáčkou

Hodnocení 0x 1x
Čas přípravy: 80 minut
Počet porcí: 4

Suroviny

  • 400 g Telecí brzlík
  • 200 g Játra husí
  • 80 g Máslo čerstvé
  • 30 g Lanýž
  • 60 g Mouka pšeničná hladká T 650
  • 10 g Petržel kudrnka
  • 5 g Solamyl
  • 100 ml Hovězí vývar základní
  • 150 ml Víno madeira
  • 1 kávová lžička Sůl
  • 2 špetka Pepř černý mletý
  • Nutriční hodnoty
    v jedné porci
  • Kalorie 438 kcal
  • Sacharidy 21 g
  • Tuky 22 g
  • Sodík 402 mg
  • Bílkoviny 28 g
  • Uhlovodany 5 g
  • Cholesterol 531.5 mg
  • Draslík 693.1 mg
  • Vláknina 1339.5 mg
  • Vitamín A 1339.5 mg
  • Vitamín B6 0.4 mg
  • Vitamín B12 0 mg
  • Vitamín C 54.9 mg
  • Vitamín E 0.1 mg
  • Vápník 0 mg
  • Železo 38.8 mg
  • Další

Postup přípravy receptu

  • 1

    Brzlíky vhodíme na pár minut do vroucí vody, přendáme do studené vody, po chvíli vyndáme a vymačkáme. Z brzlíků nakrájíme plátky, osolíme, opepříme, obalíme v mouce a osmahneme z obou stran na rozehřátém másle. Plátky husích jater obalíme v mouce a také usmažíme na másle.

  • 2

    Do pánve, kde jsme smažili maso, nalijeme víno Madeira, vývar, přisypeme plátky lanýže, posekanou petrželku, povaříme 5 minut a zahustíme solamylem.

  • 3

    Na talíře pokládáme vždy plátek brzlíku, plátek husích jater a přelijeme lžící madeirské omáčky.

Komentáře k receptu