Husa s rýží po bosensku
- Nutriční hodnoty
v jedné porci - Kalorie 1119 kcal
- Sacharidy 48 g
- Tuky 85 g
- Sodík 204 mg
- Bílkoviny 39 g
- Uhlovodany 48 g
- Cholesterol 0 mg
- Draslík 149 mg
- Vláknina 5389.8 mg
- Vitamín A 5389.8 mg
- Vitamín B6 0.1 mg
- Vitamín B12 0 mg
- Vitamín C 5.6 mg
- Vitamín E 0 mg
- Vápník 0 mg
- Železo 6.1 mg
- Další
Postup přípravy receptu
-
1
Oloupanou, nadrobno nakrájenou cibuli osmahneme na oleji. Očištěné a omyté husí maso i s drůbky nadrobno nasekáme, přidáme k cibuli a opečeme. Osolíme, opepříme, přidáme spařenou rýži a podlijeme trochou vody. Zvolna dusíme bez míchání a občas podle potřeby přilijeme vodu. Když je maso téměř měkké, pokrm přendáme do vymazaného pekáče a zapečeme v troubě.
-
2
Podáváme s kyselým mlékem.