Smažená slepice
- Nutriční hodnoty
v jedné porci - Kalorie 804 kcal
- Sacharidy 10 g
- Tuky 55 g
- Sodík 369 mg
- Bílkoviny 64 g
- Uhlovodany 10 g
- Cholesterol 336.7 mg
- Draslík 567.2 mg
- Vláknina 3796.4 mg
- Vitamín A 3796.4 mg
- Vitamín B6 1 mg
- Vitamín B12 0 mg
- Vitamín C 5.1 mg
- Vitamín E 0.6 mg
- Vápník 0 mg
- Železo 16.8 mg
- Další
Postup přípravy receptu
-
1
Slepici omyjeme a uvaříme v osolené vodě se zeleninou doměkka. Potom odstraníme kůži a maso vykostíme. Nakrájíme ploché porce, osolíme je a obalíme v rozšlehaných vejcích a ve strouhance.
-
2
Na pánvi v dostatečném množství tuku maso osmažíme. Porce necháme okapat na papírových ubrouscích.
-
3
Před podáváním pokapeme každou porci máslem a ozdobíme plátkem citronu.