Smažená slepice

Hodnocení 0x 0x
Čas přípravy: 70 minut
Počet porcí: 4

Suroviny

  • 50 g Máslo čerstvé
  • 250 g Zelenina kořenová
  • 100 g Olej stolní
  • 0.5 kávová lžička Sůl
  • 1 ks Cibule
  • 2 ks Vejce slepičí
  • 0.5 ks Slepice
  • 4 polévková lžíce Strouhanka
  • Nutriční hodnoty
    v jedné porci
  • Kalorie 804 kcal
  • Sacharidy 10 g
  • Tuky 55 g
  • Sodík 369 mg
  • Bílkoviny 64 g
  • Uhlovodany 10 g
  • Cholesterol 336.7 mg
  • Draslík 567.2 mg
  • Vláknina 3796.4 mg
  • Vitamín A 3796.4 mg
  • Vitamín B6 1 mg
  • Vitamín B12 0 mg
  • Vitamín C 5.1 mg
  • Vitamín E 0.6 mg
  • Vápník 0 mg
  • Železo 16.8 mg
  • Další

Postup přípravy receptu

  • 1

    Slepici omyjeme a uvaříme v osolené vodě se zeleninou doměkka. Potom odstraníme kůži a maso vykostíme. Nakrájíme ploché porce, osolíme je a obalíme v rozšlehaných vejcích a ve strouhance.

  • 2

    Na pánvi v dostatečném množství tuku maso osmažíme. Porce necháme okapat na papírových ubrouscích.

  • 3

    Před podáváním pokapeme každou porci máslem a ozdobíme plátkem citronu.

Komentáře k receptu