Grilované kuřecí maso se salátem s quinoy
Suroviny
- 225 g Quinoa
- 25 g Máslo čerstvé
- 400 g Kuřecí prsa
- 300 g Rajčata
- 1 kávová lžička Sůl
- 1 kávová lžička Pepř černý mletý
- 1 ks Chilli paprička
- 1 ks Citron
- 1 stroužek Česnek
- 1.5 polévková lžíce Olej olivový
- 2 polévková lžíce Olivy černé
- 1 polévková lžíce Máta
- Nutriční hodnoty
v jedné porci - Kalorie 414 kcal
- Sacharidy 42 g
- Tuky 14 g
- Sodík 370 mg
- Bílkoviny 29 g
- Uhlovodany 42 g
- Cholesterol 71.5 mg
- Draslík 984.2 mg
- Vláknina 7985.1 mg
- Vitamín A 7985.1 mg
- Vitamín B6 0.8 mg
- Vitamín B12 0 mg
- Vitamín C 14.9 mg
- Vitamín E 0.6 mg
- Vápník 0 mg
- Železo 12.6 mg
- Další
Postup přípravy receptu
-
1
Quinou uvaříme podle návodu na obalu.
-
2
Smícháme máslo, nasekanou chilli papričku a česnek.
-
3
Kuřecí maso nakrájíme na proužky, osolíme a opepříme. Potřeme olivovým olejem. Opečeme dozlatova.
-
4
Na ještě horké maso natřeme ochucené máslo a necháme rozpustit.
-
5
Rajčata nakrájíme na kousky, olivy přepůlíme. Smícháme s rozdrobenou fetou a nasekanou mátou. Přimícháme quinou, kterou zakápneme citronovou šťávou a kůrou. Osolíme, opepříme.
-
6
Zeleninu rozdělíme na talíře a nahoru dáme kuřecí maso.