Drůbková polévka s kari kořením
- Nutriční hodnoty
v jedné porci - Kalorie 364 kcal
- Sacharidy 19 g
- Tuky 21 g
- Sodík 341 mg
- Bílkoviny 25 g
- Uhlovodany 10 g
- Cholesterol 348.5 mg
- Draslík 668.9 mg
- Vláknina 8419.8 mg
- Vitamín A 8419.8 mg
- Vitamín B6 0.7 mg
- Vitamín B12 0 mg
- Vitamín C 36 mg
- Vitamín E 0.3 mg
- Vápník 0 mg
- Železo 27.7 mg
- Další
Postup přípravy receptu
-
1
Do hrnce vlijeme studenou vodu, vložíme do ní očištěné a omyté drůbky. Přidáme oloupanou cibuli, očištěný celer, osolíme, vložíme nové koření a vše povaříme doměkka. Vaříme 40-45 minut. Následovně přidáme očištěnou petržel, mrkev, kedlubnu a vaříme ještě 20 minut. Potom maso vyjmeme, obereme od kostí a společně s ostatními drůbky nakrájíme na malé kousky. Všechnu uvařenou zeleninu v polévce rozmixujeme.
-
2
Máslo rozehřejeme v pánvi, osmažíme mouku a tak připravíme světlou jíšku, kterou ještě zalijeme 2 dl studené vody. Hotovou jíšku vlijeme do polévky a zahustíme ji. Přidáme nakrájené drůbky, podle chuti pepř. Pokračujeme ve vaření dalších 15 minut. Nakonec posypeme pažitkou a na jednotlivých talířích nebo v polévkových miskách podáváme.