Drůbková polévka s kari kořením

Hodnocení 0x 0x
Čas přípravy: 90 minut
Počet porcí: 4

Suroviny

  • 500 g Kuřecí drůbky
  • 30 g Mouka pšeničná hladká T 650
  • 20 g Pažitka
  • 70 g Máslo čerstvé
  • 1 kávová lžička Nové koření
  • 1 ks Cibule
  • 1 ks Celer bulvový
  • 1 ks Petržel
  • 1 ks Mrkev kořen
  • 1 ks Kedlubna
  • 2 špetka Sůl
  • 1 špetka Pepř černý mletý
  • 2.2 l Voda pitná
  • Nutriční hodnoty
    v jedné porci
  • Kalorie 364 kcal
  • Sacharidy 19 g
  • Tuky 21 g
  • Sodík 341 mg
  • Bílkoviny 25 g
  • Uhlovodany 10 g
  • Cholesterol 348.5 mg
  • Draslík 668.9 mg
  • Vláknina 8419.8 mg
  • Vitamín A 8419.8 mg
  • Vitamín B6 0.7 mg
  • Vitamín B12 0 mg
  • Vitamín C 36 mg
  • Vitamín E 0.3 mg
  • Vápník 0 mg
  • Železo 27.7 mg
  • Další

Postup přípravy receptu

  • 1

    Do hrnce vlijeme studenou vodu, vložíme do ní očištěné a omyté drůbky. Přidáme oloupanou cibuli, očištěný celer, osolíme, vložíme nové koření a vše povaříme doměkka. Vaříme 40-45 minut. Následovně přidáme očištěnou petržel, mrkev, kedlubnu a vaříme ještě 20 minut. Potom maso vyjmeme, obereme od kostí a společně s ostatními drůbky nakrájíme na malé kousky. Všechnu uvařenou zeleninu v polévce rozmixujeme.

  • 2

    Máslo rozehřejeme v pánvi, osmažíme mouku a tak připravíme světlou jíšku, kterou ještě zalijeme 2 dl studené vody. Hotovou jíšku vlijeme do polévky a zahustíme ji. Přidáme nakrájené drůbky, podle chuti pepř. Pokračujeme ve vaření dalších 15 minut. Nakonec posypeme pažitkou a na jednotlivých talířích nebo v polévkových miskách podáváme.

Komentáře k receptu