Kuře tapaka
- Nutriční hodnoty
v jedné porci - Kalorie 619 kcal
- Sacharidy 8 g
- Tuky 43 g
- Sodík 766 mg
- Bílkoviny 48 g
- Uhlovodany 8 g
- Cholesterol 187.5 mg
- Draslík 812.4 mg
- Vláknina 3453.5 mg
- Vitamín A 3453.5 mg
- Vitamín B6 1.1 mg
- Vitamín B12 0 mg
- Vitamín C 24.1 mg
- Vitamín E 1.4 mg
- Vápník 0 mg
- Železo 2.9 mg
- Další
Postup přípravy receptu
-
1
Kuře na hřbetě rozřízneme, odsekneme hřbetní kost a rozklepeme ho.
-
2
Maso pak osolíme, opepříme, důkladně potřeme prolisovaným česnekem a dáme na rozpálený olej ve velké pánvi. Maso přimáčkneme poklicí, kterou ještě zatížíme.
-
3
Pečeme po obou stranách dozlatovana na mírném ohni 30 minut.
-
4
Hotové kuře rozdělíme na porce s křídlem a se stehnem a podáváme na nahřátých talířích.
-
5
Zvlášť jako přílohu podáváme na čtvrtky nakrájená rajčata, marinovaná v olivovém oleji se solí a pepřem, posypaná sekaným koprem.