Bylinková kuřecí játra
Suroviny
- 500 g Játra kuřecí
- 20 g Máslo čerstvé
- 10 g Petržel - nať
- 10 g Pažitka
- 10 g Bazalka
- 10 g Estragon
- 10 g Kerblík
- 125 ml Smetana 16% (pochoutková)
- 4 ks Šalotka
- 2 špetka Sůl
- 2 špetka Pepř černý mletý
- 2 stroužek Česnek
- 2 cl Dolin - Vermouth
- 2 polévková lžíce Mouka pšeničná hladká T 650
- 3 polévková lžíce Olej olivový
- Nutriční hodnoty
v jedné porci - Kalorie 433 kcal
- Sacharidy 35 g
- Tuky 21 g
- Sodík 231 mg
- Bílkoviny 28 g
- Uhlovodany 33 g
- Cholesterol 452.9 mg
- Draslík 1098.1 mg
- Vláknina 1597.5 mg
- Vitamín A 1597.5 mg
- Vitamín B6 1.8 mg
- Vitamín B12 0 mg
- Vitamín C 45.8 mg
- Vitamín E 0.9 mg
- Vápník 0 mg
- Železo 20.7 mg
- Další
Postup přípravy receptu
-
1
Kuřecí játra očistíme, rozdělíme je na přirozené poloviny a v sítu propláchneme pod tekoucí vodou. Necháme okapat a potom játra zlehka osušíme. V misce smícháme mouku, sůl a pepř a játra ve směsi obalíme.
-
2
Šalotky a česnek oloupeme a nasekáme nadrobno. Také bylinky, petrželku, pažitku, kerblík, estragon a bazalku nasekáme najemno.
-
3
V hluboké pánvi rozpálíme olej a opečeme na něm kuřecí játra. Potom je vyjmeme a dáme stranou. Slijeme tuk z pánve a vložíme na ni máslo, které rozehřejeme. Vložíme na máslo šalotku a česnek a necháme zesklovatět. Přidáme vermut, smetanu a vaříme, dokud omáčka nezhoustne. Nakonec přidáme opečená játra, nasekané bylinky a ještě prohřejeme. Ihned podáváme.