Holoubata dušená na brandy

Hodnocení 0x 0x
Čas přípravy: 45 minut
Počet porcí: 2

Suroviny

  • 2 kávová lžička Sůl
  • 2 kávová lžička Pepř černý mletý
  • 1 ks Cibule
  • 2 ks Holoubata
  • 1 dl Vývar drůbeží
  • 3 polévková lžíce Máslo čerstvé
  • 2 polévková lžíce Petržel - nať
  • 2 polévková lžíce Brandy
  • Nutriční hodnoty
    v jedné porci
  • Kalorie 744 kcal
  • Sacharidy 6 g
  • Tuky 48 g
  • Sodík 1088 mg
  • Bílkoviny 54 g
  • Uhlovodany 6 g
  • Cholesterol 306 mg
  • Draslík 832.4 mg
  • Vláknina 2566 mg
  • Vitamín A 2566 mg
  • Vitamín B6 1.7 mg
  • Vitamín B12 0 mg
  • Vitamín C 32.7 mg
  • Vitamín E 0 mg
  • Vápník 0 mg
  • Železo 46.8 mg
  • Další

Postup přípravy receptu

  • 1

    Holoubata omyjeme, osušíme, rozpůlíme, potřeme je solí a pepřem.

  • 2

    Rozpustíme v hrnci máslo, orestujeme holoubata a přelijeme brandy. Přidáme polovinu vývaru, povaříme 30 minut, před dovařením přisypeme k holoubatům nakrájenou cibuli s nasekanou petrželkou. Osmahneme a dolijeme zbytek vývaru.

  • 3

    Dušená holoubata přeneseme na servírovací tác a uchováme v teple.

  • 4

    Výpek z kastrolu použijeme jako omáčku, maso jí přelijeme.

  • 5

    Podáváme horké.

Komentáře k receptu