Holoubata dušená na brandy
- Nutriční hodnoty
v jedné porci - Kalorie 744 kcal
- Sacharidy 6 g
- Tuky 48 g
- Sodík 1088 mg
- Bílkoviny 54 g
- Uhlovodany 6 g
- Cholesterol 306 mg
- Draslík 832.4 mg
- Vláknina 2566 mg
- Vitamín A 2566 mg
- Vitamín B6 1.7 mg
- Vitamín B12 0 mg
- Vitamín C 32.7 mg
- Vitamín E 0 mg
- Vápník 0 mg
- Železo 46.8 mg
- Další
Postup přípravy receptu
-
1
Holoubata omyjeme, osušíme, rozpůlíme, potřeme je solí a pepřem.
-
2
Rozpustíme v hrnci máslo, orestujeme holoubata a přelijeme brandy. Přidáme polovinu vývaru, povaříme 30 minut, před dovařením přisypeme k holoubatům nakrájenou cibuli s nasekanou petrželkou. Osmahneme a dolijeme zbytek vývaru.
-
3
Dušená holoubata přeneseme na servírovací tác a uchováme v teple.
-
4
Výpek z kastrolu použijeme jako omáčku, maso jí přelijeme.
-
5
Podáváme horké.