Těstoviny se zeleninou a slaninou

Hodnocení 0x 0x
Čas přípravy: 330 minut
Počet porcí: 6

Suroviny

  • 80 g Anglická slanina
  • 120 g Játra kuřecí
  • 200 g Sýr Parmezán
  • 300 g Hovězí výřez
  • 220 g Hovězí maso zadní
  • 100 g Celer řapíkatý
  • 133.33 g Celer řapíkatý
  • 300 g Těstoviny Tagliatelle
  • 26.67 g Tymián čerstvý
  • 300 g Kosti hovězí morkové
  • 125 ml Víno bílé
  • 1 ks Cibule
  • 1.33 ks Cibule
  • 1 ks Mrkev kořen
  • 1 ks Česnek
  • 1 ks Bobkový list
  • 2.67 ks Bobkový list
  • 2.67 ks Hřebíček
  • 5.33 ks Pepř černý celý
  • 0.67 hrst Petržel - nať
  • 1 špetka Sůl
  • 1 špetka Pepř černý mletý
  • 4 l Voda pitná
  • 1.87 l Voda pitná
  • 4 polévková lžíce Olej olivový
  • 1 polévková lžíce Majoránka
  • 2 polévková lžíce Rajčata loupaná (konzervovaná)
  • Nutriční hodnoty
    v jedné porci
  • Kalorie 1059 kcal
  • Sacharidy 47 g
  • Tuky 132 g
  • Sodík 882 mg
  • Bílkoviny 43 g
  • Uhlovodany 45 g
  • Cholesterol 153.5 mg
  • Draslík 329.8 mg
  • Vláknina 8696.6 mg
  • Vitamín A 8696.6 mg
  • Vitamín B6 0.4 mg
  • Vitamín B12 0 mg
  • Vitamín C 17.1 mg
  • Vitamín E 0.6 mg
  • Vápník 0 mg
  • Železo 6.3 mg
  • Další

Postup přípravy receptu

  • 1

    V hlubší pánve necháme rozehřát olej, 5 minut na něm opékáme na kostičky nakrájenou slaninu, občas promícháme. Přidáme nadrobno nakrájenou cibuli, česnek, mrkev a řapíkatý celer. Za občasného promíchání opékáme dalších 5 minut. Mezitím umeleme hovězí maso, to pak přidáme do směsi a na prudším ohni pečeme dalších 5 minut. Nato přidáme nadrobno nakrájená kuřecí jatra, ještě 3 minuty opékáme. Vmícháme sterilovaná rajčata, víno, hovězí vývar, nadrobno nakrájenou majoránku, bobkový list, sůl a pepř, přivedeme k varu. Jakmile se směs začne vařit, snížíme teplotu, pod pokličkou dusíme 35 minut. Mezitím do velkého hrnce s osolenou vodou dáme uvařit těstoviny na 8 minut. Scedíme je a vmícháme do uvařené omáčky, na talíři nakonec posypeme nastrouhaným parmezánem.

  • 2

    Hovězí vývar:

  • 3

    Do hrnce dáme hovězí kosti a výřez, zalijeme vodou, na mírném ohni přivedeme k varu. Na povrchu se může tvořit pěna, kterou průběžně odstraňujeme. Rozpůlíme cibule, do každé půlky vmáčkneme jeden hřebíček. Takto připravenou cibuli, nahrubo nakrájené řapíky celeru, tymián, bobkový list, petržel a pepř vložíme do hrnce, na mírném ohni vaříme přibližně 3 a půl hodiny. Následně vyndáme maso a vaříme další hodinu.

Komentáře k receptu