Těstoviny se zeleninou a slaninou
Suroviny
- 80 g Anglická slanina
- 120 g Játra kuřecí
- 200 g Sýr Parmezán
- 300 g Hovězí výřez
- 220 g Hovězí maso zadní
- 100 g Celer řapíkatý
- 133.33 g Celer řapíkatý
- 300 g Těstoviny Tagliatelle
- 26.67 g Tymián čerstvý
- 300 g Kosti hovězí morkové
- 125 ml Víno bílé
- 1 ks Cibule
- 1.33 ks Cibule
- 1 ks Mrkev kořen
- 1 ks Česnek
- 1 ks Bobkový list
- 2.67 ks Bobkový list
- 2.67 ks Hřebíček
- 5.33 ks Pepř černý celý
- 0.67 hrst Petržel - nať
- 1 špetka Sůl
- 1 špetka Pepř černý mletý
- 4 l Voda pitná
- 1.87 l Voda pitná
- 4 polévková lžíce Olej olivový
- 1 polévková lžíce Majoránka
- 2 polévková lžíce Rajčata loupaná (konzervovaná)
- Nutriční hodnoty
v jedné porci - Kalorie 1059 kcal
- Sacharidy 47 g
- Tuky 132 g
- Sodík 882 mg
- Bílkoviny 43 g
- Uhlovodany 45 g
- Cholesterol 153.5 mg
- Draslík 329.8 mg
- Vláknina 8696.6 mg
- Vitamín A 8696.6 mg
- Vitamín B6 0.4 mg
- Vitamín B12 0 mg
- Vitamín C 17.1 mg
- Vitamín E 0.6 mg
- Vápník 0 mg
- Železo 6.3 mg
- Další
Postup přípravy receptu
-
1
V hlubší pánve necháme rozehřát olej, 5 minut na něm opékáme na kostičky nakrájenou slaninu, občas promícháme. Přidáme nadrobno nakrájenou cibuli, česnek, mrkev a řapíkatý celer. Za občasného promíchání opékáme dalších 5 minut. Mezitím umeleme hovězí maso, to pak přidáme do směsi a na prudším ohni pečeme dalších 5 minut. Nato přidáme nadrobno nakrájená kuřecí jatra, ještě 3 minuty opékáme. Vmícháme sterilovaná rajčata, víno, hovězí vývar, nadrobno nakrájenou majoránku, bobkový list, sůl a pepř, přivedeme k varu. Jakmile se směs začne vařit, snížíme teplotu, pod pokličkou dusíme 35 minut. Mezitím do velkého hrnce s osolenou vodou dáme uvařit těstoviny na 8 minut. Scedíme je a vmícháme do uvařené omáčky, na talíři nakonec posypeme nastrouhaným parmezánem.
-
2
Hovězí vývar:
-
3
Do hrnce dáme hovězí kosti a výřez, zalijeme vodou, na mírném ohni přivedeme k varu. Na povrchu se může tvořit pěna, kterou průběžně odstraňujeme. Rozpůlíme cibule, do každé půlky vmáčkneme jeden hřebíček. Takto připravenou cibuli, nahrubo nakrájené řapíky celeru, tymián, bobkový list, petržel a pepř vložíme do hrnce, na mírném ohni vaříme přibližně 3 a půl hodiny. Následně vyndáme maso a vaříme další hodinu.