Polévka z drůbežích žaludků

Hodnocení 0x 0x
Čas přípravy: 65 minut
Počet porcí: 4

Suroviny

  • 50 g Máslo čerstvé
  • 50 g Mouka pšeničná hladká T 650
  • 200 g Zelenina kořenová
  • 400 g Žaludky drůbeží
  • 1 kávová lžička Sůl
  • 1 špetka Pepř černý mletý
  • 2 l Voda pitná
  • Nutriční hodnoty
    v jedné porci
  • Kalorie 245 kcal
  • Sacharidy 11 g
  • Tuky 14 g
  • Sodík 214 mg
  • Bílkoviny 22 g
  • Uhlovodany 2 g
  • Cholesterol 15 mg
  • Draslík 1 mg
  • Vláknina 2827.3 mg
  • Vitamín A 2827.3 mg
  • Vitamín B6 0 mg
  • Vitamín B12 0 mg
  • Vitamín C 0 mg
  • Vitamín E 0 mg
  • Vápník 0 mg
  • Železo 13.9 mg
  • Další

Postup přípravy receptu

  • 1

    Očištěné a omyté drůbeží žaludky uvaříme v osolené vodě doměkka, vyjmeme a nakrájíme na tenké plátky.

  • 2

    Do vývaru přidáme očištěnou, nakrájenou zeleninu a chvíli povaříme. Potom přidáme nakrájené žaludky.

  • 3

    Z másla a hladké mouky připravíme světlou jíšku a zahustíme jí polévku. Podle chuti osolíme, opepříme a povaříme na krémovou polévku.

Komentáře k receptu