Kuřecí zeleninová polévka
Suroviny
- 150 g Kuře
- 45 ml Olej olivový
- 30 ml Smetana 12% (konzumní)
- 500 ml Vývar zeleninový
- 1 kávová lžička Kerblík
- 1 ks Celer bulvový
- 2 ks Cibule
- 2 ks Mrkev kořen
- 2 ks Pórek
- 1 špetka Sůl
- 1 špetka Pepř černý mletý
- 1 špetka Cukr krupice
- 1 stroužek Česnek
- 1 polévková lžíce Mouka pšeničná hladká
- Nutriční hodnoty
v jedné porci - Kalorie 447 kcal
- Sacharidy 49 g
- Tuky 194 g
- Sodík 786 mg
- Bílkoviny 15 g
- Uhlovodany 43 g
- Cholesterol 33.4 mg
- Draslík 927.9 mg
- Vláknina 18226.8 mg
- Vitamín A 18226.8 mg
- Vitamín B6 0.8 mg
- Vitamín B12 0 mg
- Vitamín C 36.7 mg
- Vitamín E 2.9 mg
- Vápník 0 mg
- Železo 13.8 mg
- Další
Postup přípravy receptu
-
1
V hrnci rozehřejeme olej, na kterém následně osmahneme na kostičky nakrájené kuřecí maso. Přidáme na drobno pokrájenou cibuli, mrkev a celer, nadrcený česnek, pórek rozkrájený na kroužky a mícháme. Při smažení postupně vsypeme mouku a zalijeme vývarem. Potom vaříme cca 30 minut na mírném ohni.
-
2
Nyní do polévky vmícháme smetanu, kerblík, cukr, pepř a sůl. Vše mícháme, dokud nepřivedeme polévku k varu. Poté můžeme podávat.