Kuřecí špízy po thajsku
- Nutriční hodnoty
v jedné porci - Kalorie 200 kcal
- Sacharidy 8 g
- Tuky 12 g
- Sodík 111 mg
- Bílkoviny 15 g
- Uhlovodany 5 g
- Cholesterol 40.8 mg
- Draslík 345.6 mg
- Vláknina 1926 mg
- Vitamín A 1926 mg
- Vitamín B6 0.6 mg
- Vitamín B12 0 mg
- Vitamín C 58 mg
- Vitamín E 1.7 mg
- Vápník 0 mg
- Železo 0.4 mg
- Další
Postup přípravy receptu
-
1
Do menší pánve dáme kari pastu a povaříme minutu, přilijeme polovinu kokosového mléka a přivedeme k varu. Vaříme, dokud se dvě třetiny nevypaří. Pánev odstavíme, vmícháme zbylé kokosové mléko a necháme zchladnout.
-
2
Kuřecí prsa zbavená kostí a kůže nakrájíme na kousky a vmícháme do marinády, která vychladla. Zakryjeme a necháme dvě hodiny marinovat.
-
3
Cibuli nakrájíme do trojúhelníčků a papriky na plátky. Kuřecí kousky vyndáme z marinády a napícháme na jehly, střídáme maso se zeleninou a limetkovými listy.
-
4
Smícháme v misce olej, limetkovou šťávu a směsí přelijeme kebaby. Gřilujeme 15 minut, občas obrátíme a poléváme šťávou.
-
5
Ihned podáváme.