Paštika z kuřete

Hodnocení 0x 0x
Čas přípravy: 70 minut
Počet porcí: 5

Suroviny

  • 50 g Celer bulvový
  • 50 g Mrkev kořen
  • 100 g Slanina vepřová
  • 600 g Kuře
  • 100 g Vepřová uzená plec
  • 50 g Petržel kořen
  • 1 kávová lžička Paštikové koření
  • 0.5 ks Cibule
  • 3 ks Vejce slepičí
  • 1 špetka Sůl
  • 1 polévková lžíce Máslo čerstvé
  • 1 polévková lžíce Mouka pšeničná hladká T 650
  • Nutriční hodnoty
    v jedné porci
  • Kalorie 482 kcal
  • Sacharidy 4 g
  • Tuky 37 g
  • Sodík 536 mg
  • Bílkoviny 33 g
  • Uhlovodany 2 g
  • Cholesterol 267.6 mg
  • Draslík 411 mg
  • Vláknina 1947.2 mg
  • Vitamín A 1947.2 mg
  • Vitamín B6 0.5 mg
  • Vitamín B12 0 mg
  • Vitamín C 16.3 mg
  • Vitamín E 0.9 mg
  • Vápník 0 mg
  • Železo 7 mg
  • Další

Postup přípravy receptu

  • 1

    Kuře očistíme, omyjeme a dáme uvařit do osolené vody spolu s očištěnou a nakrájenou zeleninou a cibulí.

  • 2

    Jakmile je kuře měkké, necháme je vychladnout a vývar necháme ještě svařit.

  • 3

    Maso obereme z kostí. Maso z prsíček a stehýnek nakrájíme spolu s uzeným masem nadrobno. Ostatní maso umeleme spolu se slaninou.

  • 4

    Z mouky a másla uděláme světlou jíšku, kterou zalijeme vývarem z kuřete. Necháme vařit na mírném ohni ještě cca 10 min. Poté jíšku odstavíme. Přidáme nakrájené maso, maso umleté, koření a vejce ušlehaná do pěny.

  • 5

    Směs naplníme do šálků do roviny, přikryjeme alobalem. Naplněné šálky naskládáme do vyššího pekáče s vodou, kdy voda sahá do úrovně poloviny šálků.

  • 6

    Pekáč vložíme do trouby a vaříme cca 1/2 hodiny v páře.

  • 7

    Paštiku necháme vychladnout, nejlépe do druhého dne, poté ji vyklopíme ze šálků.

Komentáře k receptu