Pálivé vindaloo

Hodnocení 0x 0x
Čas přípravy: 100 minut
Počet porcí: 4

Suroviny

  • 400 g Brambory
  • 10 g Cukr třtinový
  • 700 g Kuřecí prsa
  • 800 g Rajčata
  • 10 g Sůl
  • 7 g Pepř černý mletý
  • 5 g Pepř cayenský
  • 15 g Skořice mletá
  • 5 g Koriandr mletý
  • 5 g Kmín římský
  • 200 ml Olej arašídový (podzemnicový)
  • 30 ml Protlak rajčatový
  • 2 ks Cibule
  • 2 ks Chilli paprička
  • 8 stroužek Česnek
  • 1 dl Ocet vinný
  • Nutriční hodnoty
    v jedné porci
  • Kalorie 820 kcal
  • Sacharidy 39 g
  • Tuky 56 g
  • Sodík 1202 mg
  • Bílkoviny 44 g
  • Uhlovodany 37 g
  • Cholesterol 112 mg
  • Draslík 1803.8 mg
  • Vláknina 18870 mg
  • Vitamín A 18870 mg
  • Vitamín B6 2 mg
  • Vitamín B12 0 mg
  • Vitamín C 61.3 mg
  • Vitamín E 9.4 mg
  • Vápník 0 mg
  • Železo 5.9 mg
  • Další

Postup přípravy receptu

  • 1

    Kmín, skořici, cayenský pepř, koriandr, ocet, vodu a cukr smícháme v misce.

  • 2

    Na hluboké pánvi orestujeme na arašídovém oleji cibulku nadrobno a pokrájený česnek, asi po 3 minutách přidáme kuřecí prsa nakrájená na nudličky, restujeme dalších 5 minut. Přihodíme chilli papričky, rozmixovaná rajčata a protlak, brambory na kostičky, promícháme a povaříme 5 minut. Nakonec vmícháme směs koření z misky, osolíme, opepříme, zakryté vaříme na mírném ohni asi 45-50 minut.

  • 3

    Podáváme s vařenou rýží nebo nudlemi.

Komentáře k receptu