Kuřecí na kari s lilkem
Suroviny
- 800 g Kuřecí prsa
- 150 g Lilek
- 6 g Citronová kůra
- 100 g Cibulka jarní
- 30 g Kari pasta
- 100 g Paprika červená
- 40 g Koriandr čerstvý
- 6 g Kafirové listy
- 40 g Citronela
- 50 g Arašídy
- 30 ml Omáčka sójová
- 300 ml Vývar drůbeží
- 300 ml Kokosové mléko
- 2 ks Chilli paprička
- 6 stroužek Česnek
- Nutriční hodnoty
v jedné porci - Kalorie 590 kcal
- Sacharidy 17 g
- Tuky 29 g
- Sodík 500 mg
- Bílkoviny 50 g
- Uhlovodany 12 g
- Cholesterol 128.4 mg
- Draslík 1053.2 mg
- Vláknina 8368 mg
- Vitamín A 8368 mg
- Vitamín B6 1.8 mg
- Vitamín B12 0 mg
- Vitamín C 54 mg
- Vitamín E 2.4 mg
- Vápník 0 mg
- Železo 2.4 mg
- Další
Postup přípravy receptu
-
1
Česnek, chilli papričky, papedu, citronelu, kari pastu, citronovou kůru a koriandr (polovina dávky) rozmixujeme dohladka.
-
2
Kuřecí prsa nakrájíme na plátky, na pánvi rozpálíme arašídový olej a maso s česnekovou směsí zprudka 5 minut opékáme. Přilijeme kokosové mléko, vývar a sojovou omáčku a na mírném ohni vaříme 5 minut. Vmícháme drcené arašídy a vaříme ještě 15 minut za občasného míchání. Přisypeme na jemná kolečka nakrájenou jarní cibulku, červenou papriku a lilek, zvolna povaříme ještě 8 minut a ihned podáváme posypané nasekaným koriandrem.