Kuřecí na kari s lilkem

Hodnocení 0x 0x
Čas přípravy: 60 minut
Počet porcí: 4

Suroviny

  • 800 g Kuřecí prsa
  • 150 g Lilek
  • 6 g Citronová kůra
  • 100 g Cibulka jarní
  • 30 g Kari pasta
  • 100 g Paprika červená
  • 40 g Koriandr čerstvý
  • 6 g Kafirové listy
  • 40 g Citronela
  • 50 g Arašídy
  • 30 ml Omáčka sójová
  • 300 ml Vývar drůbeží
  • 300 ml Kokosové mléko
  • 2 ks Chilli paprička
  • 6 stroužek Česnek
  • Nutriční hodnoty
    v jedné porci
  • Kalorie 590 kcal
  • Sacharidy 17 g
  • Tuky 29 g
  • Sodík 500 mg
  • Bílkoviny 50 g
  • Uhlovodany 12 g
  • Cholesterol 128.4 mg
  • Draslík 1053.2 mg
  • Vláknina 8368 mg
  • Vitamín A 8368 mg
  • Vitamín B6 1.8 mg
  • Vitamín B12 0 mg
  • Vitamín C 54 mg
  • Vitamín E 2.4 mg
  • Vápník 0 mg
  • Železo 2.4 mg
  • Další

Postup přípravy receptu

  • 1

    Česnek, chilli papričky, papedu, citronelu, kari pastu, citronovou kůru a koriandr (polovina dávky) rozmixujeme dohladka.

  • 2

    Kuřecí prsa nakrájíme na plátky, na pánvi rozpálíme arašídový olej a maso s česnekovou směsí zprudka 5 minut opékáme. Přilijeme kokosové mléko, vývar a sojovou omáčku a na mírném ohni vaříme 5 minut. Vmícháme drcené arašídy a vaříme ještě 15 minut za občasného míchání. Přisypeme na jemná kolečka nakrájenou jarní cibulku, červenou papriku a lilek, zvolna povaříme ještě 8 minut a ihned podáváme posypané nasekaným koriandrem.

Komentáře k receptu