Kuře s hnědou rýží
Suroviny
- 80 g Hrášek
- 400 g Kuřecí prsa
- 400 g Rajčata
- 10 g Sůl
- 3 g Pepř černý mletý
- 3 g Paprika mletá sladká
- 80 g Kukuřice cukrová nakládaná
- 100 g Paprika zelená
- 100 g Paprika červená
- 3 g Oregano čerstvé
- 300 g Rýže černá
- 100 g Petržel kudrnka
- 1 ks Cibule
- 1 ks Chilli paprička
- 2 stroužek Česnek
- 7 dl Vývar zeleninový
- Nutriční hodnoty
v jedné porci - Kalorie 575 kcal
- Sacharidy 93 g
- Tuky 10 g
- Sodík 1931 mg
- Bílkoviny 34 g
- Uhlovodany 93 g
- Cholesterol 67.2 mg
- Draslík 1429.9 mg
- Vláknina 16658.5 mg
- Vitamín A 16658.5 mg
- Vitamín B6 1.3 mg
- Vitamín B12 0 mg
- Vitamín C 125.9 mg
- Vitamín E 3.5 mg
- Vápník 0 mg
- Železo 5 mg
- Další
Postup přípravy receptu
-
1
Do velkého hrnce vložíme kuřecí maso nakrájené na kousky, přidáme celou cibuli, vývar, česnek, rajčata rozkrájená na drobno a hnědou rýži. Přivedeme k varu a na mírném ohni vaříme 10 minut. Potom přidáme chilli papričku, papriku a oregano a vaříme dalších 15 minut.
-
2
Červenou a zelenou papriku nakrájíme na menší proužky, zcedíme kukuřici a hrášek, všechno promícháme v míse a přidáme do hrnce k masu a rýži. Povaříme 10 minut, rýže by měla být měkká a tekutina vstřebaná.
-
3
Pokrm osolíme, opepříme, vmícháme nasekanou petrželku a podáváme.