Kuřecí frikasé s hráškem

Hodnocení 0x 0x
Čas přípravy: 65 minut
Počet porcí: 4

Suroviny

  • 40 g Mouka pšeničná hladká
  • 9 g Sůl
  • 6 g Pepř černý mletý
  • 600 g Kuřecí prsa
  • 200 g Mrkev kořen
  • 100 g Celer bulvový
  • 200 g Hrášek
  • 100 g Paprika zelená
  • 120 g Žampiony čerstvé
  • 150 g Jogurt bílý
  • 50 g Petržel - nať
  • 50 ml Olej slunečnicový
  • 300 ml Vývar drůbeží
  • 2 ks Cibule
  • 2 stroužek Česnek
  • Nutriční hodnoty
    v jedné porci
  • Kalorie 540 kcal
  • Sacharidy 31 g
  • Tuky 135 g
  • Sodík 1330 mg
  • Bílkoviny 41 g
  • Uhlovodany 20 g
  • Cholesterol 100.9 mg
  • Draslík 1147.7 mg
  • Vláknina 14010 mg
  • Vitamín A 14010 mg
  • Vitamín B6 1.4 mg
  • Vitamín B12 0 mg
  • Vitamín C 71.2 mg
  • Vitamín E 5.7 mg
  • Vápník 0 mg
  • Železo 3.1 mg
  • Další

Postup přípravy receptu

  • 1

    Kuřecí maso nakrájíme na kousky a obalíme je ve směsi hladké mouky, soli a pepře. Na hluboké pánvi rozpálíme olej a vsypeme nadrobno nakrájenou cibuli a česnek, za občasného promíchání smažíme asi 5 minut na mírném ohni. Přidáme obalené maso a opékáme asi 10 minut, průběžně otáčíme.

  • 2

    Mrkev a celer oloupeme a nakrájíme na kostičky, smícháme se zcezeným sterilovaným hráškem a postupně přidáváme k masu. Nakonec zalijeme vývarem, zakryjeme a necháme 10 minut vařit na mírném ohni. Jako poslední přisypeme pokrájené houby a zelenou papriku a ještě 5 minut necháme vařit.

  • 3

    Na závěr už do odstavené směsi vmícháme jogurt a nasekanou petrželku, osolíme, opepříme a ihne dpodáváme.

Komentáře k receptu