Pánev pěti vůní
Suroviny
- 300 g Kuřecí prsa
- 5 g Fenykl obecný
- 5 g Skořice mletá
- 5 g Hřebíček
- 100 g Kukuřice cukrová nakládaná
- 100 g Cibulka jarní
- 20 g Mouka kukuřičná
- 5 g Badyán
- 200 g Mungo klíčky
- 5 g Fagara
- 150 ml Vývar drůbeží
- 40 ml Olej sezamový
- 60 ml Víno rýžové čínské
- 1 ks Cibule
- 2 stroužek Česnek
- Nutriční hodnoty
v jedné porci - Kalorie 314 kcal
- Sacharidy 17 g
- Tuky 14 g
- Sodík 257 mg
- Bílkoviny 19 g
- Uhlovodany 17 g
- Cholesterol 48 mg
- Draslík 502.9 mg
- Vláknina 7172.5 mg
- Vitamín A 7172.5 mg
- Vitamín B6 0.7 mg
- Vitamín B12 0 mg
- Vitamín C 11.4 mg
- Vitamín E 0.6 mg
- Vápník 0 mg
- Železo 1.8 mg
- Další
Postup přípravy receptu
-
1
V hluboké pánvi rozehřejeme sezamový olej, vhodíme cibuli, nakrájenou na kolečka, a posekaný česnek, krátce osmahneme. V misce rozmícháme kukuřičnou mouku v rýžovém víně a přilijeme na pánev. Kuřecí maso nakrájíme na nudličky a přihodíme do pánve, necháme pár minut povařit. Mezitím namícháme koření pěti vůní - badyán, skořici, hřebíček, fenykl a tagaru, přidáme k masu, zalijeme kuřecím vývarem a necháme povařit dalších 5 minut. Nakonec přidáme nakládané kukuřičky a mungo, ještě asi 3 minuty povaříme a můžeme podávat ozdobené cibulovou natí.