Dušené kuře s jablky a hráškem
- Nutriční hodnoty
v jedné porci - Kalorie 1251 kcal
- Sacharidy 48 g
- Tuky 81 g
- Sodík 1236 mg
- Bílkoviny 80 g
- Uhlovodany 47 g
- Cholesterol 312.9 mg
- Draslík 1081.1 mg
- Vláknina 11584.5 mg
- Vitamín A 11584.5 mg
- Vitamín B6 1.5 mg
- Vitamín B12 0 mg
- Vitamín C 35.3 mg
- Vitamín E 1.6 mg
- Vápník 0 mg
- Železo 23.5 mg
- Další
Postup přípravy receptu
-
1
Kuře omyjeme a rozdělíme na čtyři díly. Každý díl ochutíme solí, pepřem a pomažeme rozpuštěným máslem.
-
2
Do hrnce dáme 2 lžíce másla, přisypeme na kostičky nakrájenou slaninu a necháme chvíli dusit. Přidáme porce kuřete a ještě 2 minuty podusíme. Nyní přidáme posekanou jarní cibulku, oloupaná a pokrájená jablka zbavená jádřinců, čerstvý hrášek a nakrájenou lociku. Zalijeme osolenou vodou a dusíme doměkka 40 minut. Nakonec zahustíme troškou jíšky a podáváme s bílým pečivem.