Nadívané maso s kukuřicí a šunkou
Suroviny
- 200 g Kukuřice mražená
- 50 g Sýr Eidam cihla 40%
- 100 g Šunka dušená
- 800 g Kuřecí prsa
- 80 ml Olej stolní
- 100 ml Víno bílé
- 100 ml Mléko polotučné
- 80 ml Protlak rajčatový
- 0.5 kávová lžička Sůl
- 2 ks Vaječný žloutek slepičí
- 1 ks Salát hlávkový
- 1 ks Žemle tuková
- 1 špetka Chilli koření mleté
- 1 špetka Pepř černý mletý
- 1 polévková lžíce Hořčice
- 1 polévková lžíce Petržel - nať
- Nutriční hodnoty
v jedné porci - Kalorie 681 kcal
- Sacharidy 26 g
- Tuky 36 g
- Sodík 461 mg
- Bílkoviny 57 g
- Uhlovodany 11 g
- Cholesterol 348.1 mg
- Draslík 900.7 mg
- Vláknina 4133.8 mg
- Vitamín A 4133.8 mg
- Vitamín B6 1.6 mg
- Vitamín B12 0 mg
- Vitamín C 6 mg
- Vitamín E 1 mg
- Vápník 0 mg
- Železo 2.7 mg
- Další
Postup přípravy receptu
-
1
Petrželku nasekáme, žemli namočíme do mléka. Prsa omyjeme, vykostíme, nakrájíme na čtyři větší a čtyři menší řízky. Ty lehce naklepeme a osolíme.
-
2
Žemli vymačkáme a umeleme ji se šunkou, přidáme kukuřici, nastrouhaný sýr, žloutky, petrželku, sůl a pepř podle chuti. Vše propracujeme. Směs namažeme na větší řízky a na ně položíme ty menší tak, aby nádivka nepřesahovala kraje malých řízků. Kraje řízků sklepneme k sobě.
-
3
Maso uložíme od vymazaného pekáče. Smícháme zbylý olej s protlakem, vínem, hořčicí, solí, pepřem, chilli kořením a směs nalijeme na maso a to pečeme v předehřáté troubě na 180 stupňů C asi čtyřicet pět minut.
-
4
Pak maso necháme deset minut odpočinout, podáváme ho na plátky a s kousky salátu.