Salát z ledence
Suroviny
- 55 g Ořechy burské pražené
- 75 g Šalotka
- 55 g Kuřecí maso vařené
- 175 g Ledenec nachový
- 125 ml Mléko kokosové
- 0.5 ks Chilli paprička
- 1 ks Citronová tráva
- 1 hrnek Olej rostlinný
- 2 polévková lžíce Garnát obecný
- 2 polévková lžíce Omáčka rybí
- 3 polévková lžíce Limetková šťáva
- Nutriční hodnoty
v jedné porci - Kalorie 1136 kcal
- Sacharidy 23 g
- Tuky 115 g
- Sodík 354 mg
- Bílkoviny 12 g
- Uhlovodany 23 g
- Cholesterol 11.3 mg
- Draslík 718.7 mg
- Vláknina 2524 mg
- Vitamín A 2524 mg
- Vitamín B6 0.2 mg
- Vitamín B12 0 mg
- Vitamín C 6.7 mg
- Vitamín E 9.2 mg
- Vápník 0 mg
- Železo 6.7 mg
- Další
Postup přípravy receptu
-
1
V pánvi Wok rozpálíme 2,5 cm oleje. V něm 3-4 minuty smažíme na kostičky nakrájenou šalotku, až získá zlatavou barvu. Pozor na připálení. Vyjmeme děrovanou naběračkou a dáme okapat na papírové ubrousky.
-
2
Lusky ledence nakrájíme našikmo na proužky. Asi 30 vteřin je blanšírujeme ve vařící vodě a hned potom vložíme do ledové vody, aby zkřehly. Vyndáme je a necháme okapat.
-
3
Přidáme vařené kuřecí maso pokrájené na kousky, citronovou trávu (pouze bílá nadzemní část nakrájená na kolečka), sušené garnáty, přilijeme rybí omáčku, limetovou šťávu, posypeme chilli paprikou nasekanou nadrobno a polovičním množstvím solených pražených burských oříšků. Zamícháme lžící a dokořeníme.
-
4
Ledencový salát naložíme do misky, zakapeme kokosovým mlékem a posypeme smaženou šalotkou a zbylými burskými oříšky.