Zadělávané žaludky
Suroviny
- 600 g Žaludky drůbeží
- 20 g Máslo čerstvé
- 1 kávová lžička Sůl
- 1 ks Mrkev kořen
- 4 ks Nové koření celé
- 2 ks Pepř černý celý
- 0.25 ks Celer bulvový
- 0.5 ks Cibule
- 0.5 ks Petržel kořen
- 1 špetka Muškátový květ
- 1 l Voda pitná
- 1 dl Smetana 12% (konzumní)
- 1 dl Mléko polotučné
- 2 polévková lžíce Olej stolní
- 3 polévková lžíce Mouka pšeničná hladká T 650
- Nutriční hodnoty
v jedné porci - Kalorie 345 kcal
- Sacharidy 22 g
- Tuky 103 g
- Sodík 244 mg
- Bílkoviny 35 g
- Uhlovodany 16 g
- Cholesterol 20.3 mg
- Draslík 439.8 mg
- Vláknina 15466.4 mg
- Vitamín A 15466.4 mg
- Vitamín B6 0.1 mg
- Vitamín B12 0 mg
- Vitamín C 30.9 mg
- Vitamín E 0.4 mg
- Vápník 0 mg
- Železo 38.3 mg
- Další
Postup přípravy receptu
-
1
Omyté drůbeží žaludky zalijeme vařící vodou, osolíme, přidáme pepř a nové koření, vaříme do poloměkka. Přidáme kousek cibule, očištěnou kořenovou zeleninu a dovaříme do měkka.
-
2
Z oleje, másla a mouky připravíme světlou jíšku, zalijeme ji trochou vývaru z drůbků, rozšleháme a vaříme 20 minut.
-
3
Omáčku procedíme, přidáme smetanu, mléko, špetku květu, vložíme žaludky, rozkrájené na plátky, krátce podusíme.
-
4
Podáváme s těstovinami.