Zadělávané žaludky

Hodnocení 0x 0x
Čas přípravy: 50 minut
Počet porcí: 4

Suroviny

  • 600 g Žaludky drůbeží
  • 20 g Máslo čerstvé
  • 1 kávová lžička Sůl
  • 1 ks Mrkev kořen
  • 4 ks Nové koření celé
  • 2 ks Pepř černý celý
  • 0.25 ks Celer bulvový
  • 0.5 ks Cibule
  • 0.5 ks Petržel kořen
  • 1 špetka Muškátový květ
  • 1 l Voda pitná
  • 1 dl Smetana 12% (konzumní)
  • 1 dl Mléko polotučné
  • 2 polévková lžíce Olej stolní
  • 3 polévková lžíce Mouka pšeničná hladká T 650
  • Nutriční hodnoty
    v jedné porci
  • Kalorie 345 kcal
  • Sacharidy 22 g
  • Tuky 103 g
  • Sodík 244 mg
  • Bílkoviny 35 g
  • Uhlovodany 16 g
  • Cholesterol 20.3 mg
  • Draslík 439.8 mg
  • Vláknina 15466.4 mg
  • Vitamín A 15466.4 mg
  • Vitamín B6 0.1 mg
  • Vitamín B12 0 mg
  • Vitamín C 30.9 mg
  • Vitamín E 0.4 mg
  • Vápník 0 mg
  • Železo 38.3 mg
  • Další

Postup přípravy receptu

  • 1

    Omyté drůbeží žaludky zalijeme vařící vodou, osolíme, přidáme pepř a nové koření, vaříme do poloměkka. Přidáme kousek cibule, očištěnou kořenovou zeleninu a dovaříme do měkka.

  • 2

    Z oleje, másla a mouky připravíme světlou jíšku, zalijeme ji trochou vývaru z drůbků, rozšleháme a vaříme 20 minut.

  • 3

    Omáčku procedíme, přidáme smetanu, mléko, špetku květu, vložíme žaludky, rozkrájené na plátky, krátce podusíme.

  • 4

    Podáváme s těstovinami.

Komentáře k receptu