Brambory zapečené s bílou omáčkou
- Nutriční hodnoty
v jedné porci - Kalorie 386 kcal
- Sacharidy 35 g
- Tuky 15 g
- Sodík 124 mg
- Bílkoviny 29 g
- Uhlovodany 31 g
- Cholesterol 137.9 mg
- Draslík 1072.3 mg
- Vláknina 12587 mg
- Vitamín A 12587 mg
- Vitamín B6 0.6 mg
- Vitamín B12 0 mg
- Vitamín C 28.5 mg
- Vitamín E 0.3 mg
- Vápník 0 mg
- Železo 17.3 mg
- Další
Postup přípravy receptu
-
1
Připravíme světlou jíšku ze lžíce másla a mouky. Zalijeme ji mlékem, osolíme a 10 minut povaříme. Poté přidáme vejce ušlehaná do pěny.
-
2
Brambory oloupeme, uvaříme, nakrájíme na plátky, propícháme drobně nakrájeným masem, opepříme, osolíme a vrstvýme do zapékací mísy. Každou vrstvu zalijeme připravenou omáčkou. Poslední vrstvu přelijeme také omáčkou, pokapeme máslem a zapečeme asi 30 minut.