Kuře na hrášku
- Nutriční hodnoty
v jedné porci - Kalorie 664 kcal
- Sacharidy 22 g
- Tuky 38 g
- Sodík 409 mg
- Bílkoviny 44 g
- Uhlovodany 15 g
- Cholesterol 160.5 mg
- Draslík 639.4 mg
- Vláknina 15113.2 mg
- Vitamín A 15113.2 mg
- Vitamín B6 0.9 mg
- Vitamín B12 0 mg
- Vitamín C 37.8 mg
- Vitamín E 0.7 mg
- Vápník 0 mg
- Železo 10.1 mg
- Další
Postup přípravy receptu
-
1
Oloupanou, jemně nakrájenou cibuli osmažíme do zlatova na másle a rozškvařených kostičkách slaniny. Přidáme omyté, naporcované a osolené kuře, podlijeme vínem, povaříme 2 minuty. Přilijeme vývar, kuře opepříme a dusíme pod pokličkou téměř do měkka.
-
2
Ke konci dušení přidáme hrášek, osolíme jej a dusíme, až vše změkne.
-
3
Hotový pokrm obložíme nakrájenými, v osolené vodě uvařenými mrkvemi.
-
4
Podáváme s vařenými bramborami nebo s dušenou rýží.