Vepřové řízky s kyselou smetanou
Suroviny
- 50 g Slanina vepřová
- 600 g Vepřová kýta
- 1 kávová lžička Sůl
- 0.25 l Zakysaná smetana
- 0.5 l Hovězí vývar základní
- 2 polévková lžíce Protlak rajčatový
- 1 polévková lžíce Máslo čerstvé
- 1 polévková lžíce Mouka polohrubá
- 1 polévková lžíce Kapary sterilované
- Nutriční hodnoty
v jedné porci - Kalorie 568 kcal
- Sacharidy 6 g
- Tuky 45 g
- Sodík 923 mg
- Bílkoviny 34 g
- Uhlovodany 3 g
- Cholesterol 147.5 mg
- Draslík 699.4 mg
- Vláknina 389 mg
- Vitamín A 389 mg
- Vitamín B6 0.8 mg
- Vitamín B12 0 mg
- Vitamín C 2 mg
- Vitamín E 0.4 mg
- Vápník 0 mg
- Železo 7.3 mg
- Další
Postup přípravy receptu
-
1
Řízky z omyté vepřové kýty odblaníme, naklepeme, protkneme proužky slaniny a osolíme.
-
2
Na pánvi rozehřejeme máslo a řízky na něm po obou stranách opečeme. Podlijeme vývarem, pánev přiklopíme a dusíme doměkka.
-
3
Ke konci dušení přilijeme smetanu rozmíchanou s moukou, přidáme rajčatový protlak a nasekané kapary. Vše ještě 5 minut povaříme.
Komentáře k receptu
Zatím zde není žádný komentář