Křen jablečný

Hodnocení 0x 0x
Čas přípravy: 0 minut
Počet porcí: 1

Suroviny

  • 1 kávová lžička Citronová šťáva
  • 5 ks Jablka
  • 1 špetka Sůl
  • 1 špetka Cukr krupice
  • 1 dl Hovězí vývar základní
  • 1 polévková lžíce Křen
  • Nutriční hodnoty
    v jedné porci
  • Kalorie 545 kcal
  • Sacharidy 142 g
  • Tuky 2 g
  • Sodík 511 mg
  • Bílkoviny 5 g
  • Uhlovodany 142 g
  • Cholesterol 0 mg
  • Draslík 1188.5 mg
  • Vláknina 38728 mg
  • Vitamín A 38728 mg
  • Vitamín B6 0.4 mg
  • Vitamín B12 0 mg
  • Vitamín C 63.3 mg
  • Vitamín E 1.8 mg
  • Vápník 0 mg
  • Železo 1.5 mg
  • Další

Postup přípravy receptu

  • 1

    Jablka oloupeme a nastrouháme najemno, přidáme nastrouhaný křen, sůl a zalijeme vařícím vývarem z masa nebo vařící vodou.

  • 2

    Necháme vychladnout, dochutíme cukrem a citrónovou šťávou.

  • 3

    Podáváme k vařenému hovězímu masu, ovaru a rybám.

Komentáře k receptu