Křen jablečný
- Nutriční hodnoty
v jedné porci - Kalorie 545 kcal
- Sacharidy 142 g
- Tuky 2 g
- Sodík 511 mg
- Bílkoviny 5 g
- Uhlovodany 142 g
- Cholesterol 0 mg
- Draslík 1188.5 mg
- Vláknina 38728 mg
- Vitamín A 38728 mg
- Vitamín B6 0.4 mg
- Vitamín B12 0 mg
- Vitamín C 63.3 mg
- Vitamín E 1.8 mg
- Vápník 0 mg
- Železo 1.5 mg
- Další
Postup přípravy receptu
-
1
Jablka oloupeme a nastrouháme najemno, přidáme nastrouhaný křen, sůl a zalijeme vařícím vývarem z masa nebo vařící vodou.
-
2
Necháme vychladnout, dochutíme cukrem a citrónovou šťávou.
-
3
Podáváme k vařenému hovězímu masu, ovaru a rybám.