Marináda na barbecue

Hodnocení 0x 0x
Čas přípravy: 10 minut
Počet porcí: 6

Suroviny

  • 60 g Med včelí
  • 40 g Cukr krupice
  • 3 g Majoránka
  • 5 g Oregano čerstvé
  • 5 g Sůl
  • 5 g Pepř černý celý
  • 5 g Pepř cayenský
  • 5 g Kari koření
  • 40 ml Ocet vinný
  • 20 ml Worcester (worcesterská omáčka)
  • 20 ml Sherry brandy
  • 400 ml Kečup
  • 3 stroužek Česnek
  • Nutriční hodnoty
    v jedné porci
  • Kalorie 155 kcal
  • Sacharidy 36 g
  • Tuky 1 g
  • Sodík 358 mg
  • Bílkoviny 2 g
  • Uhlovodany 19 g
  • Cholesterol 0 mg
  • Draslík 92.7 mg
  • Vláknina 1996.3 mg
  • Vitamín A 1996.3 mg
  • Vitamín B6 0.1 mg
  • Vitamín B12 0 mg
  • Vitamín C 2.8 mg
  • Vitamín E 0.2 mg
  • Vápník 0 mg
  • Železo 1.8 mg
  • Další

Postup přípravy receptu

  • 1

    Med s cukrem rozmícháme ve 2 lžících vody a smícháme jej se zbývajícími přísadami. Marinádou potřeme 1 kg kotlet, steaků nebo žebírek a zakryté necháme odležet nejméně jeden den. Naložené maso opékáme na grilu.

Komentáře k receptu