Salát z kořenové zeleniny s pekanovými ořechy
- Nutriční hodnoty
v jedné porci - Kalorie 676 kcal
- Sacharidy 20 g
- Tuky 57 g
- Sodík 608 mg
- Bílkoviny 10 g
- Uhlovodany 20 g
- Cholesterol 19.8 mg
- Draslík 622.9 mg
- Vláknina 12857.5 mg
- Vitamín A 12857.5 mg
- Vitamín B6 0.2 mg
- Vitamín B12 0 mg
- Vitamín C 7.5 mg
- Vitamín E 0.8 mg
- Vápník 0 mg
- Železo 1.7 mg
- Další
Postup přípravy receptu
-
1
Očištěnou řepu dáme do studené vody, přivedeme k varu a zakryté vaříme 30 minut, než řepa změkne, na posledních 5 minut vaření přidáme karotku. Hotovou zeleninu vyjmeme děrovanou naběračkou, mrkev podélně rozkrojíme, řepu rozpůlíme, nakrájíme na plátky a napícháme na špízové jehly. Také cibuli nakrájíme na silné plátky a napícháme na jehly, všechnu zeleninu potřeme olejem a grilujeme 6-10 minut podle velikosti, průběžně otáčíme. Grilovanou zeleninu vložíme do mísy, přidáme roketu a nasekané pekanové ořechy, jemně promícháme.
-
2
Na dresink s kozím sýrem vložíme do mixéru kozí sýr, ocet, med, olej, horkou vodu, sůl a pepř a rozmixujeme dohladka. Dresinkem zalijeme těsně před podáváním.